ПФУ роз’яснив, якими будуть пенсії у закарпатських педагогів та науковців

admin 26.05.2015 10:12 СОЦІО

Як поінформувала начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек, 17 травня 2015 року набрав чинності Закон України від 21.04.2015 №340-VІІІ "Про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність".


Зазначеним Законом змінено порядок виплати пенсій науковим (науково-педагогічним) працівникам, пенсія згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність" яким призначалася до 1 жовтня 2011 року (до набрання чинності Законом України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи").
Так, з 17 травня 2015 року в період роботи на наукових посадах зазначеній категорії осіб виплачуватиметься 85 відсотків розміру пенсії, призначеної згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність", але не менше 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність (1423,50 грн.).
До відома, з 01 квітня по 16 травня 2015 року, у відповідності до Закону України від 02.03.2015 р. №213-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», в період роботи на наукових посадах виплачувалось 85% пенсії, обчисленої згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Порядок виплати пенсії, встановлений з 1 квітня 2015 року Законом України від 02.03.2015 р. №213 для інших працюючих пенсіонерів-науковців залишається незмінним.
Зокрема, пенсії, призначені згідно Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" після 01.10.2011 року, в період роботи на посадах, які дають право на призначення пенсії у порядку та на умовах, передбачених цим Законом, виплачуються в розмірі 85% пенсії, обчисленої відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

В разі, якщо одержувач наукової пенсії перебуває на посаді, яка дає право на призначення пенсії/щомісячного довічного грошового утримання у порядку та на умовах, передбачених законами України «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про статус народного депутата України», «Про судоустрій і статус суддів», виплачується 85% пенсії, обчисленої згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», незалежно від дати призначення пенсії.

Обмеження у виплаті пенсій, встановлені для працюючих пенсіонерів, не стосуються інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється чинність пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Тобто, зазначеній категорії громадян виплачується 100% призначеної пенсії, зауважила очільниця головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : ПФУпенсіяЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат