У Закарпатті працюють над тим, аби допомогти дітям-аутистам

admin 15.05.2015 11:19 СОЦІО

У Закарпатській ОДА створено робочу групу з підготовки проекту обласної програми „Про психолого-педагогічний та медико-соціальний супровід дітей з аутизмом”.

Робочій групі голова ОДА Василь Губаль доручив опрацювати проблемні питання соціалізації та медичної реабілітації дітей з аутизмом та до кінця травня підготувати проект обласної програми „Про психолого-педагогічний та медико-соціальний супровід дітей з аутизмом”.

Керівником робочої групи призначено директора департаменту освіти та науки ОДА Михайла Мотильчака.
 
Ініціювали розробку програми спільно з керівником області громадські активісти, серед яких є батьки дітей з аутизмом. Мета програми - допомогти таким діткам почуватися повноцінними учасниками громади та отримувати всі соціальні можливості й послуги, які належать по праву. При створенні програми будуть враховані особливості дітей з аутизмом, котрий зараз в Європі схильні вважати не хворобою, а особливістю розвитку.

Наразі в України нема дієвих комплексних програм, які б допомагали дітям-аутистам соціалізуватися та надавали б їм можливості для виховання і навчання у школах та садочках нарівні з іншими дітьми, а також змоги ефективної реабілітації.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : аутизмЗакарпаттяОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат