В Ужгороді представили результати досліджень ринку фітнес-послуг

admin 12.05.2015 13:45 ПОДІЇ

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого став активний розвиток на Закарпатті фітнес-послуг та руху за здоровий спосіб життя. Буде презентовано дослідження «Ринок фітнес-послуг: особливості культури споживання фітнесу». Йшлося про особливості цього руху в Ужгороді.

Щоб відстежити споживчі настрої та дізнатися, що може очікувати ринок у майбутньому, мережа фітнес-центрів «VIPER GYM» разом з Карпатським центром полінгових досліджень провела повномасштабне дослідження ринку. За словами Яни Керунець, маркетолога мережі фітнес-центрів "Viper Gym", рівень споживання фітнес-послуг на Закарпатті становить лише 13 %, в той час як загалом по Україні – 27 %. Але ситуація в Ужгороді відрізняється від загальнообласної – тут показник 23%. «Було опитано 570 жителів міста,- каже Яна Керунець, - Попит на послуги фітнес-центрів дуже високий і далі росте, але бракує культури споживання. При цьому ринок ненасичений і є дуже привабливим для інвесторів. Але часто інвестор більше звертає увагу на економічну вигоду, і забуває про якість послуг. Окремі фітнес-центри оснащені застарілим обладнання і не думають про якість підготовки тренерів. Ми хотіли б спільними зусиллями побороти таку тенденцію і прийти до якихось стандартів".

Тренер Віталій Недзельський зауважив, що якість тренувань піднімається більш, ніж на 50%, якщо людина займається на якісних, професійних тренажерах. Йде менше навантаження на суглоби. Займатися може також старша вікова група, яка при цьому буде більш впевнена у позитивному результаті. Українські виробники тренажерів не дають такої якості, тому доводиться завозити обладнання з-за кордону (вартість у 10 разів вища). «Ми намагаємося сформувати партнерство, конкуренція має бути здоровою, - зауважив тренер Василь Потокій, викладача факультету здоров’я людини УжНУ. – Сьогодні прослідковуються тенденції дотримання принципів здорового способу життя. Зростає популярність серед населення відвідування фітнес-центрів. Професія фітнес-тренера стає дуже популярною, тому вони повинні володіти певними знаннями, вміннями, навичками. Кваліфікований фітнес-тренер на занятті має провести фітнес-тестування, і у відповідності з цим розробити індивідуальну програму тренування. Але одного тренування не достатньо, важливим є і харчовий раціон у відповідності з цілями. Фітнес-тренер – це та людина, яка завжди підтримає, підбадьорить, вмотивує до занять».

3/4 спортивно-оздоровчих центрів в Ужгороді заповняються нішу альтернативних програм. Всі знають, що фітнес центри – це тренажерний зал. Але 43% програм фітнес-центрів складають аеробіка, шейпінг, пілатес. «На жаль, більше частина споживачів не може відрізнити особливості цих видів занять. А фітнес-клуби просто використовують європейські назви, не особливо переймаючись тим, щоб зміст відповідав формі програм», - каже Яна Керунець.

Зростає кількість відвідувачів дитячого віку. Для них у фітнес-центрах пропонують джампінг, бокс. Організовують цілі родинні спортивні свята. Згідно з дослідженнями 39% ужгородських батьків переймаються здоров’ям своїх дітей і водять їх на різні секції.

Щодо цін, то фахівців вивчали і це питання. Цікаво, що вартість абонементи нижче 200 грн. за місяць споживачі вважають показником неякісних послуг, якщо ціна вище 400 -- задорогим задоволенням. Тому оптимальна вартість становить у межах 200-400 грн.

За отриманими даними, жінки в чотири рази частіше за чоловіків захоплюються фітнесом. Серед жінок 71% вважає фітнес найбільш відповідним заняттям, а ось серед чоловіків частка прихильників фітнесу не перевищує 40%. Серед вікових груп, найбільш активною частиною клієнтів фітнесу є група 20-29 років. Одночасно з цим, сьогодні формується споживач фітнес - послуг старшої вікової групи. Вже зараз на клієнтів старших 40 років припадає 13,2%. А подальший суспільний розвиток фітнес - культури в найближчі 10 років зажадає від фітнес - клубів розробки спеціальних програм для тих, "кому за 50".  

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат