Районний футбол. Огляд 5-го туру чемпіонату Мукачівщини

Євген Свищо для rionews 12.05.2015 16:03 СПОРТ

«Великі Лучки» зазнали погрому на очах рідних фанів

Головна сенсація сталась у «Великих Лучках», де місцеві отримали по повній. Не надто вдало відіграв захист «Дерцена». Клуб припинив свою триматчеву, рекордну для літнього чемпіонату, серію, протягом якої щоразу пропускав менше двох голів.
Та все це сповна компенсувала атакувальна ланка. «Дерцен» наколотив стільки, що навіть не вірилось його фанам. І це при тому, що клуб вперше в цьому сезоні забив більше трьох голів. У підсумку дерценівці здобули дебютну в 2015 році звитягу з різницею більшою, ніж три голи.
А що ж «Великі Лучки»? Байса і компанія вдруге поспіль та вшосте в цьому сезоні загалом забили більше одного мяча. Та те, що у них робилось у захисті мало кому сподобалось із місцевих ультрас. І це при тому, що команда вперше в 2015 році пропустила більше чотирьох голів. У підсумку дебютна поразка в сезоні для підопічних Івана Зозулі з різницею більшою, ніж три мячі.

«Кольчино» рознесло «Ключарки в друзки

Доволі несподівано звершився й поєдинок у Кольчині, де господарі вперше у 2015 році забило більше пяти голів. Добре відіграв місцевий клуб і в захисті. Як наслідок, кольчинці вдруге поспіль (попереднього разу вони перекрили кисень нападникам «Нового Давидкова») не пропустили на своєму полі жодного мяча (подібного в 2015 році поки не вдавалось зробити жодному клубу дорослої ліги Мукачівського району). У підсумку, «Кольчино» не тільки вперше виграло із різницею в понад чотири голи, а й досягло звитяги із рекордною для поточного літнього чемпіонату різницею.
А що ж «Ключарки»? Вони припинили не тільки свою семиматчеву серію, протягом якої не йшли з поля без забитих мячів, а й свою восьмиматчеву серію(розпочалась ще 11 січня), протягом якої щоразу пропускали не більше трьох голів. Як наслідок, ключарківці вперше в 2015 році програли з різницею в понад три мячі.    

«Нижній Коропець» не помітив «Іванівці»

Дещо несподівано завершився й центральний поєдинок 5-го туру в Нижньому Коропці. Дуже добре відіграли атакувальні гравці господарів, які вдруге поспіль забили на своєму полі більше чотирьох голів (рекорд 2015 року мукачіської районної ліги). Не менш яскраво виглядав захист чемпіона. Клуб не пропускає на своєму полі жодного мяча вже втретє в цьому сезоні (рекорд 2015 року, який складає трохи менше чверті всіх таких поєдинків ліги). У підсумку, це дозволило нижньокоропівцям, вперше в літньому чемпіонаті та вдруге в сезоні, перемогти з різницею в понад чотири мячі.
А що ж «Іванівці»? Вони жахливо відіграли в захисті, тому дуже впевнено припинили свою пятиматчеву серію, протягом якої щоразу пропускали менше трьох голів. Беззубою була й атакувальна ланка. Клуб перервав свою триматчеву серію, протягом якої щоразу забивав більше одного мяча (прикрим для них є те, що рекордна діюча аналогічна чотириматчева серія тут належить саме «Нижньому Коропцю»). Як наслідок, «Іванівці» дуже впевнено припинили свою триматчеву безпрограшну серію. І це при тому, що команда вперше в 2015 році програла з різницею в понад один гол.

Чому так важко запрягає срібний призер?

Уболівальники з найбільшого селища Мукачівського району чекали, що хоча б із головним аутсайдером літньої ліги їх улюбленців прорве на якісний футбол. Та не так сталось, як гадалось. «Ромочевиця» дала гідний опір і дуже впевнено припинила свою, рекордну для районної ліги 2015 року, двоматчеву серію, протягом якої щоразу пропускала більше чотирьох мячів. На хорошому рівні відіграла й атакувальна ланка клубу із Залужжя, яка втретє поспіль не пішла з поля без забитого голу (в літньому чемпіонаті за цим показником вони поступаються тільки нижньокоропівцям, великолучківцям та страбічовцям). У підсумку, «Ромочевиця» хоча й продовжила до чотирьох матчів поспіль свою, рекордну для літнього чемпіонату, серію поразок, та все ж вперше у 2015 році програла з різницею меншою, ніж у два мячі.
А що ж «Чинадієво»? Як не прикро це контстатувати, та клуб пропустив свій дебютний гол у літньому чемпіонаті саме від головного аутсайдера. Від ганьби чинадіївців врятувала трохи краща гра в нападі. Команда припинила свою двоматчеву домашню серію, протягом якої щоразу забивала менше двох голів (антирекорд 2015 року, в аналогічну серію вдалось вляпатись тільки кольчинцям та страбічовцям).   Як наслідок, дебютна домашня звитяга в цьому сезоні від чинадіївців вийшла не надто переконливою.  

Захист «Нового Давидкова» вражає надійністю

Найпередбачуваніше завершився двобій у Горонді. Досить важко виглядала новодавидківська атакувальна ланка, яка вдруге поспіль не змогла забити на чужому полі більше одного мяча (антирекорд із цього показника належить «Горонді», яка робила це тричі поспіль). На фоні цього ідеальними виглядають справи «Нового Давидкова» в захисті. Команда вдруге поспіль не пропустила на виїзді жодного голу (у 2015 році цього зробити поки не вдавлось жодному іншому клубу ліги). У підсумку новодавидківці довели свою безпрограшну виїзну серію до трьох матчів поспіль (більшого у 2015 році вдавалось досягти тільки нижньокоропівцям, які робили це чотири рази поспіль).
А що ж «Горонда»? Вона традиційно для себе непогано відіграла в захисті, тому вчетверте в літньому чемпіонаті пропустила менше двох голів (рекорд ліги, який становить 1/6 всіх таких поєдинків першості, аналогічного вдалось досягти тільки нижньокоропівцям та чинадіївцям). А от напад горондівців виглядає, мяко кажучи, дуже непереконливо. Клуб утретє поспіль не зміг забити жодного голу (антирекорд 2015 року). Як наслідок, «Горонда» не тільки вперше в цьому році не змогла виграти на своєму полі, а й вперше в літньому чемпіонаті зазнала двох поразок поспіль.      

Переміщення команд:

Кому вгору?
За наслідками 5-го туру найбільшого прогресу в таблиці досягло «Нове Давидково», яке підстрибнуло на три місця вгору і вперше піднялось не тільки до верхньої половини таблиці, а й до першої шістки.  
На дві сходинки вверх перемістились «Дерцен» та «Кольчино». Дерценівці вперше увійшли не тільки до призової зони, а й до чільного квартету. Кольчинці   вперше увійшли не тільки до провідного квартету, а й до верхньої половини таблиці.
По одному кроку нагору зробили «Чинадієво» та «Горонда». Чинадіївці вдруге увійшли до двійки лідерів, в межах якої провели 2/5 літнього чемпіонату.   Горондівці вдруге опинилось поза трійкою аутсайдерів, за межами якого провели 3/5 частини першості.

Кому вниз?
Головним невдахою стали «Іванівці», які впали на чотири позиції. І це при тому, що вони вперше вилетіли з призової зони. «Великі Лучки» опустились на три місця і вперше вилетіли з провідної шістки.    
На дві сходинки вниз перемістились «Ключарки», які вперше опинились не тільки в трійці аутсайдерів, а й у квартеті найгірших команд.

Результати 5-го туру: «Нижній Коропець» – «Іванівці» – 5:0, «Великі Лучки» – «Дерцен» – 2:6,   «Кольчино» – «Ключарки» – 6:0, «Горонда» – «Нове Давидково» – 0:1, «Чинадієво» – «Ромочевиця» – 2:1,

Турнірне становище: «Нижній Коропець» – 15 очок (різниця голів – 17:4), «Чинадієво» – 10 (7:6), «Дерцен» – 9 (11:6), «Кольчино» – 7 (12:5), «Нове Давидково» – 7 (5:4), «Іванівці» – 7 (6:8), «В. Лучки» – 6 (8:11), «Горонда» – 4 (2:5), «Ключарки» – 4 (7:13), «Страбічово» – 2 (7:9), «Ромочевиця» – 0 (5:16),
у «Нового Давидкова», «Іванівців», «Ключарок», «Страбічова» та «Ромочевиці» на матч менше.  
                                                                                             

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : Чемпіонат Мукачівщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат