КОРОТКО: Основні зміни для закарпатських пенсіонерів (РОЗ’ЯСНЕННЯ)

admin 14.01.2015 10:51 СОЦІО

До уваги пенсіонерів Закарпатської області. Основні зміни в законодавстві щодо   пенсійного забезпечення з 1 січня 2015 року.

Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 року №76   чинний   з 01.01.2015 року передбачено зокрема наступні зміни:

1. Пенсії (щомісячне довічне грошове утримання) відповідно до законів України «Про державну службу» (стаття 37), «Про прокуратуру» (стаття 50-1), «Про статус народного депутата України» (стаття 20), «Про судоустрій і статус суддів» (стаття 138) за заявами про їх призначення або перерахунок, які надійшли починаючи з 1 січня 2015 року, обчислюються в розмірі 60 відсотків заробітної плати (грошового утримання).
Відповідно до Закону України «Про наукову та науково-технічну діяльність» (стаття 24) пенсія за віком обчислюється в розмірі 60 відсотків заробітної плати наукового (науково-педагогічного) працівника,
по інвалідності внаслідок трудового каліцтва чи професійного захворювання інвалідам I групи – 60 відсотків заробітної плати наукового (науково-педагогічного) працівника, інвалідам II групи - 50 відсотків, інвалідам III групи - 40 відсотків,
пенсія в разі втрати годувальника призначається у розмірі 60 відсотків пенсії наукового (науково-педагогічного) працівника - на трьох і більше непрацездатних членів сім'ї; 50 відсотків - на двох непрацездатних членів сім'ї; 40 відсотків - на одного непрацездатного члена сім'ї.

2. З 1 січня 2015 року не призначаються дострокові пенсії відповідно до пункту «в» частини другої статті 12 Закону України «Про загальні засади подальшої експлуатації і зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення зруйнованого четвертого енергоблока цієї АЕС на екологічно безпечну систему», статті 21 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» (за станом здоров’я), статті 49 Закону України «Про зайнятість населення» (у зв’язку із скороченням).

3. У Законі України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» вилучено статтю 39. Доплата непрацюючим пенсіонерам, які проживають на територіях радіоактивного забруднення, за заявами, поданими після 1 січня 2015 року, не встановлюється.

admin


За матеріалами Пенсійного фонду Закарпатської області

ТЕГИ : пенсіяЗакарпаттязміни

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат