8 травня Ужгород чекає на шоу від Театру вогню і світла

admin 07.05.2015 11:03 ДОЗВІЛЛЯ

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало проведення в Ужгороді мистецько-патріотичного заходу до святкування 70-ої річниці завершення Другої світової війни та перемоги над нацизмом. Сам захід проходитиме у Боздоському парку 8 травня.

Як розповів Євген Бобров, начальник управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді виконавчого комітету Ужгородської міської ради, з 8 травня у місті відзначатимуть 70-ту річницю перемоги над фашизмом. «Крім заходу Театру вогню та світла Dragonfly, на площа Театральній відбудеться концерт і Реквієм. Заходи готуються з облуправлінням культури, обласною філармонією, закладами міста, -   каже Євген Бобров. – Концерт розпочнеться о 20.00, о 21.45 -   відбудеться Реквієм у виконанні хору облфілармонії і симфонічного оркестру. Об 23.00 - хвилина мовчання».
За його словами, 9 травня, урочистості продовжаться. А 10 травня в Ужгороді відзначатимуть День матері. На театральній площі відбуватимуться розважальні конкурси та ігрові програми.

Марина Медведєва,   керівник театру вогню та світла Dragonfly детальніше розповіла про захід 8 травня. «Наш театр займається і розвивається у багатьох напрямках, які б ми хотіли донести до всіх. У програмі на 8 травня буде і вогняне шоу, і історична реконструкція, яка буде масштабно показана у Боздоському парку, середньовічна театралізована сценка, сценічні бої, майстер-клас з історичного фехтування, майстер-класи з танців, у тому числі і рок-н-ролу. Проведемо також квест, на якому розіграємо квитки на фестиваль «Срібний Татош». Вже о 21.20 відбудеться фаєр-шоу, завершиться програма хороводоводіннями та язичницькими обрядами», - каже Марина Медведєва.

Юрій Славік, організатор фестивалю історичної реконструкції "Срібний Татош" зауважив, що за рахунок таких заходів хочуть залучити більше молоді до популяризації руху історичної реконструкції, зацікавити минулим та показати культуру різних епох. «Для цього 8 травня ми обрали стільки цікавих напрямків,   - каже Юрій Славік. – Крім того кожен може спробувати походити на ходулях чи постріляти з лука, побитися в обладунках або по фотографуватися у них».
Початок акції 8 травня о 16.00 у Боздоському парку.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : 9 травняУжгородСрібний Татош

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат