Сергій Ратушняк: Ще один бюджет держави зжирають 15 олігархічних сімей

30.04.2015 18:48 ПОЛІТИКА

Ужгородський політик, керівник ГО «Нове Закарпаття» Сергій Ратушняк був гостем у прямому ефірі всеукраїнського телеканалу «112». У студії обговорювався ряд важливих суспільних тем.


Цього ж дня у Києві проходив саміт «Україна—Євросоюз» і відповідно перше питання до гостя студії стосувалося євроінтеграційних перспектив України.

Сергій Ратушняк скептично дивиться на наші європерспективи і нагадав, що Європа була до нас не завжди щирою.

«Європа це ті, що скуповували в нас майже за безцінь цементну та будівельну промисловість. Це в Європі у банках знаходяться мільярди вкрадених від народу України попередньою владою та олігархами мільярди євро, але чомусь Європа не поспішає нам це повертати. І це в європейських банках у самій Європі кредити під 1—2 % річних, а їхні філії у нас в Україні дають кредити під кабальні 30 % річних.

Це та Європа, яка свого часу разом зі США підштовхнула нас до підписання Будапештського меморандуму і зробила нас «гондурасом». Ми були третьою державою у світі за кількістю ядерних боєголовок, а потім у нас не залишилося жодної».

Того ж дня в Києві відбувався допит головного комуніста України Петра Симоненка. Що стосується комуністичної ідеології, то Сергій Ратушняк сказав: «Комуністів потрібно вже давно було піддати Нюрнберзькому процесу. Але український народ такий, що протестує проти комунізму і валить пам’ятники Леніну, але потім йдуть і обирають у владу комуніста. Люди йдуть на Майдан і віддають здоров’я та життя, борючись у тому числі й проти олігархів, а потім обирають у владу олігарха. Все це тому, що протягом 500 років у нас нищилася державність. Нищилася еліта нації й тепер на виборах панують 200 гривень і пачка гречки. А гроші під вибори є в олігархів, які купують народ за вкрадені від народу ж гроші. Ми боролися на Майдані за нову владу, а в парламенті маємо 420 депутатів, які є шлаком».

Ведуча також торкнулася питання боротьби з корупцією. Сергій Ратушняк сказав, що корупція як явище є у всьому світі, але вона кардинально відрізняється від нашої. У тій таки Норвегії чи США є корупція, бо мільйонери фінансують виборчу кампанію певного політика, щоб потім мати пріоритет під час отримання держзамовлень. Але там мільйонери це роблять зі своїх прибутків після сплати всіх податків, а в нас корупція тримається на неповерненні ПДВ чи розграбунку міжнародних кредитів, кидаючи в кабалу вже навіть наших дітей та внуків, яким потрібно буде шукати кошти, щоб розрахуватися за кредити.

Щодо питання реформ на прикладі Грузії, то Сергій Ратушняк дав зрозуміти, що реформи у Грузії стали можливі завдяки грошам зі США. «США завозили контейнери з грошима на оплату праці нових чиновників та міліціонерів, а нам чомусь гроші везти не поспішають». «В Україні ж, на жаль, ще один бюджет держави сьогодні з’їдають 15 олігархічних кримінальних мафіозних сімей. Якщо ці гроші перерозподілити на державу, то можна збільшити зарплату силовикам у 5 разів і тоді можна з них вимагати відповідну чесну і якісну роботу, а інакше не буде ніяких реформ. Щоб краще працювали реформи, потрібен стимул: моральний і матеріальний», — сказав Ратушняк.

Ратушняк вважає, що причиною може бути недовіра до влади. «Десь у Прибалтиці рухнув торгівельний центр і весь уряд відразу ж подав у відставку, хоча були структури, які відповідали за трагедію. Прем’єр Японії ненароком трохи випив і це зафіксували ЗМІ, так наступного дня він став на коліна, попросив пробачення в народу і пішов у відставку. А в нас можна будь-що пообіцяти народу: АТО закінчити за кілька днів, дати тисячу гривень зарплати солдатам і мільйонну страховку, безвізовий режим із Європою до Нового року. Потім прийти до влади і все забути», — сказав Ратушняк.

ТЕГИ : сергій ратушняк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат