Працівники промислових підприємств стали заручниками безвідповідальної політики влади

22.04.2015 16:05 ПОДІЇ

Разом з профспілками і федераціями ми висунемо уряду консолідовані вимоги щодо відновлення промисловості і будемо вимагати їх реалізації. Влада повинна визначити що вона хоче - почути гул працюючих підприємств або стукіт касок. Ми будемо захищати людей праці, - сказав Олександр Вілкул, народний депутат, Голова Фонду «Українська перспектива».

- Нова індустріалізація - це в тому числі підтримка і модернізація базових галузей - металургії, вугільної галузі, машинобудування. Запоріжсталь - приклад реалізації такого підходу. У 2014 році інвестиції «Запоріжсталі» в модернізацію більше, ніж всі інші інвестиції в Запорізьку область. За рахунок цього були збільшені виробничі потужності підприємства і поліпшити екологічну ситуацію в регіоні за рахунок зменшення кількості шкідливих викидів.
Але, одночасно з діями самих підприємств, і держава повинна створювати можливості для розвитку промисловості. Це стосується відновлення коопераційних ланцюжків і виходу на нові ринки збуту, сертифікації та стандартизації вітчизняної продукції відповідно до міжнародних вимог, створення умов для залучення інвестицій і захисту прав інвесторів, створення пільгових умов для залучення нових технологій і т.д.
Однак, уряд замість цього у вісім разів підвищило ренту за видобуток залізної руди. І це при тому, що ціна на руду на світових ринках впала з 120 дол до 47 доларів за тонну. На 30% підвищено тарифи на залізничні перевезення. Тобто у підприємств не просто не залишається грошей на розвиток, під загрозою - виплата заробітних плат.
Я зустрівся з робітниками Дніпропетровського агрегатного заводу, Запоріжсталі, ПІВДЕНМАШУ, Криворізьких ГЗК. І ми єдині в наших вимогах до влади. Вони спрямовані на збереження робочих місць, створення умов для розвитку промисловості і виведення країни з кризи, - підкреслив Вілкул, який є віце-прем'єром опозиційного уряду з питань промисловості, Новій індустріалізації та відновлення Донбасу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат