В Ужгороді розказали програму “Сакура - 2015”

admin 14.04.2015 09:47 ДОЗВІЛЛЯ

 

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція з нагоди проведення в Ужгороді щорічного фестивалю «Сакура-2015».

Детальніше про свято, новинки, учасників та цьогорічну програму розказав Євген Бобров, начальник управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Свято «Сакура-2015» відбудеться 18-19 квітня. Але заходи розпочнуться вже цими днями. Проходитимуть концерти у школі мистецтв, музичній школі, проходитимуть конкурси малюнків, спортивні свята. Зокрема, 15 квітня відбудеться спартакіада допризовної молоді, 22 квітня - 11-ті спортивні ігри школярів Ужгорода тощо.

«Самі урочистості почнуться 17 числа у Ротарі-парку. 18 квітня - офіційне відкриття «Сакура-2015» на площі Театральній. Вперше в Ужгороді відбудеться великий вернісаж художників: і професіоналів, і аматорів, - каже Євген Бобров.   -   Всі наші заходи направлені на благодійність. І всі учасники фестивалю віддаватимуть частину свого прибутку для 15-го ужгородського батальйону 128-ої механізованої бригади (для переобладнанням автомобіля у авто швидкої допомоги). У фесті буде брати участь і організація «Цімбори», яка збирає кошти на допомогу дітям, хворим на цукровий діабет. Також учасником «сакура-2015» є Рух підтримки закарпатських військових».

Організатори зауважують, що громадського харчування на фестивалі не буде, тільки сувеніри, солодощі і художники. На сцені два дні будуть тривати виступи місцевих колективів місцевих. Діятиме дві сцени: вечірня і денна. 19 квітня виступить також   духовий оркестр музичного училища, завершиться свято фаєр- шоу.

Ярослав Шафарь, заступник міського голови, розповів, що у рамках міського свята відбудеться свято «Ротарі сакура». Фест відбувається вже вдесяте і раніше був закритим, тільки для ротарійців. Цього року Ротарі-клуб «Ужгород-Скала» святкує 10 років, а самому ротарійському руху в Ужгороді – 85! «Своїми силами вирішили зробити свято на локації, яка має відношення до Ротарі. За традицією, ротарійці висадять сакури. Цього разу на території онкологічного диспансеру. 18 квітня з 13.00 у Ротарі-парку (біля транспортного мосту) розпочинається основна програма.   Зі сцени будуть виступати ротарійці з України, Польщі, Білорусі. Увечері -   молодіжні гурти Ужгорода. У парку варитимуть ротарійський бограч, а також проходитиме Ярд-сейл», - розповів Ярослав Шафарь. За його словами, незабаром у Ротарі-парку встановлять ще одну арку та мармуровий бюст першого засновника ротарійського руху в Ужгороді - Костянтина Грабаря. Ротарійці мають ще одну задумку: на розі вулиці Корзо і площі Театральної встановити   годинник на дві сторони, який показуватиме точний час.

На фото - доповідачі.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : сакураУжгородфестиваль

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат