Люстрація від кастратів

04.04.2014 16:15 ПОЛІТИКА

Ми дійсно прагнули нарешті позбутися совка. Нам набридли корупціонери у владі і правоохоронних органах. Ми прагнули прозорої і чесної влади. За це і боролися, тож зараз маємо шанс побудувати таку державу, про яку мріяли.


Суспільство довго не могло отямитися після розтоптаних сподівань щодо помаранчевої революції. Тоді не було єдності й не було проведено люстрації колишньої влади. І ось зараз ніби є натяки щодо необхідності люстрації. Кожен чиновник, суддя, прокурор чи податківець, які діяли не за законом, служили не народу, а прислужувалися цареві, не повинні займати більше посад. І це правильно. Однак у Закарпатті люстрація захлинулася в амбіціях і набула меркантильного характеру.

Саме ті політики та чиновники, яких першими потрібно люструвати і навіть судити, наразі заслали до люстраційного комітету своїх прихвоснів і нацьковують їх на неугодних політичних та бізнесових опонентів. Мова про клан Балог, який вже 20 років тримається біля владного корита в Закарпатті, безпощадно грабує краян, прислужуючи, то Кучмі—Медведчуку, то Ющенку—Тимошенко, то Януковичу-Азарову.

Зараз ці Балоги не просто чинять опір, а й самі вирішують, кого піддати люстрації. Дають команду своїм придворним люстраторам, кого допускати до влади, а кого ні. Це вони організували цькування на заступника прокурора Кайла, на начальника міліції Турдая, а тепер намагаються люструвати нового начальника обласної міліції Шаранича.

Цього тижня деякі Інтернет-видання   розмістили аудіозапис розмови з одним із так званих активістів, який розповідав про те, що завдання на люстрації дає Іван Балога і цього разу в   них «у жертвах» начальник ГУМНС у Закарпатті Мирослав Щербей та начальник Управління охорони здоров’я ОДА Роман Шніцер.

Як пише сайт «7 Днів», звати цього активіста Андрій Фединець, він був присутнім на всіх без винятку «люстраційних» подіях, на яких піддавали обструкції неугодних Балогам чиновників. У неформальній розмові Андрій Фединець повідомляє своєму співбесідникові про вимогу голови Закарпатської облради Івана Балоги пролюструвати деяких посадовців. Кілька разів люстратора запитали, чи зустрічався він з Іваном Балогою особисто. «Так», — відповів Андрій Фединець. І додав: «Він казав, що все буде зроблено» (!!!). Активіст не зміг назвати жодного приводу для люстрації вказаних осіб, проте переконував покластися на слова і досвід Івана Балоги.

Окрім того, саме Балоги організовують людей на акції, щоб заблокувати призначення голів РДА, які їм неугодні. Найтривалішим є протистояння в Рахівському районі. Губернатор Лунченко більше схилявся на призначення там досвідченого управлінця, майданівця Сурмачевського, якого підтримала інтелігенція району. Однак Балоги захотіли провести на цю посаду свою людину. Для цього набрали бойовиків, які почали гратися у революціонерів, використовуючи майданівську атрибутику: бочки, шини і бутафорні барикади. Через цей цирк район не може отримати керівника. Району погано. Балогам добре.

Або інший свіжий приклад. Свого часу загниваючий спорткомплекс «Закарпаття» в Берегові було передано приватній структурі в оренду на 49 років. Нові господарі вклали в реконструкцію комплексу кошти, там займалися спортсмени або просто проводилися оздоровчі заходи для всіх бажаючих. Звичайно, що комплекс, у якому є крупний термальний басейн, доволі привабливий бізнесовий проект, тому на нього поклали око люди Балог. Знову ж таки, нишком-тишком, організовуються люди, які захоплюють приміщення, блокується робота комплексу. Блокувальники виступають під виключно комуністичними лозунгами експропріації: повернути комплекс у громадську власність. Тобто, в ту саму задницю, із якої його колись витягли. Ігноруються всі закони і необхідні для повернення процедури. Просто прийшли якісь люди в комуфляжній формі й вимагають від орендарів повернути комплекс. Хто за цими людьми стоїть не важко здогадатися, бо ще в період майданного протесту спорткомплекс блокувався і активною учасницею там була представниця партії Балоги «ЄЦ» Ольга Бізіля.

Цілком зрозуміло, що навіть якщо повернення комплексу у власність громади відбудеться відповідно до законної процедури, то місто все одно не витягне його обслуговування, тому знову ж таки постане питання про його передачу інвесторам-орендарям. І ясно, що цими орендарями стануть або самі балогівці, або Балога просто отримає від когось конверт на обмін на «правильне» вирішення питання.

У цій ситуації не можна зробити закид у бік правоохоронців. До якого часу бойовики у камуфляжному одязі вирішуватимуть, кого люструвати, кого призначати на посаду, у кого відібрати фірму, кому в двір кинути гранату. Люди чекають від міліціонерів захисту. У нас є нова влада, є закони, які всі повинні виконувати. А бойовикам Балоги можна дати пораду: хочете гратися у війнушки — йдіть захищати країну від агресора, бо зараз ви просто за крадені від народу гроші Балоги чините звичайнісінький рекет.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


02.07.2014 00:17 иван петров

Исходя из лозунгов, под которыми выступают от имени громады Берегова "активисты" на них пора обратить внимание СБУ.


07.04.2014 18:16 підтримка

діагноз точний. Закарпатський Янукович вправніший від донецького.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат