Футбол. Як великі хлопці з Ільниці та Іршави по малому полю бігали

Євген Свищо для rioinform 10.01.2014 20:50 СПОРТ

На міні-футбольних полях села Білки відбувся відкритий новорічно-різдвяний чемпіонат Іршавщини з міні-футболу. У ньому взяли участь 5 кращих клубів Іршавщини та один із провідних колективів Виноградівщини – «Великі Комяти».

Пропонуємо вашій аналіз головного протистояння відкритої зимової мін-футбольної першості Іршавщини між двома кращими командами змагань «Ільницею» та «Іршавою», результат якого достроково дав відповідь про золотого та срібного медаліста.

Початок 1 тайму пройшов за рівного володіння м’ячем. І хоча за атакувальними діями була мінімальна перевага на боці гравців із райцентру – 8:7, та гострою з них можна вважати тільки одну атаку. Сталась вона на початку 4-ї хвилини, коли партнери зробили навісну передачу на Михайла Чедрика. Однак його випередив воротар «Ільниці» Василь Шестак і забрав м’яч в руки. Це був єдиний момент на початку 1-го тайму, коли цьому голкіперу довелось по справжньому демонструвати свою майстерність. Причиною стала вдала гра земляків Віктора Пасулька в захисті – 5 зривів атак суперника, з яких 3 на рахунку Романа Гуленка. Ще по разу на захист відпрацювали Ломага та Бандурович. А от із семи атакувальних спроб ільницьких гравців суттєву гостроту носили три. Перша ж атака «Ільниці» на старті 1-ї хвилини завершилась тим, що Іван Бандурович скористався пасом Віталія Матіка і завдав удару, та його заблокував Шумельда. Назар, крім цього епізоду, ще один раз вдало зіграв у відборі м’яча і був кращим у захисті на початку 1-го тайму. Ще по разу атаки суперника руйнували краший бомбардир «Іршави» цих змагань Іван Ільницький та Володимир Староста. Ще одна гострота біля воріт «Іршави» виникла в середині 2-ї хвилини, після того як Андрій Ломага вдало зіграв у відборі проти Михайла Чедрика і віддав на Гуленка. Швидку триходівку Гуленко – Остафійчук – Бандурович зупинив вчасний вихід воротаря, який влучив м’ячем у Бандуровича і заробив аут для своєї команди. А от третя гостра атака, яку після згаданого вище виходу з воріт розпочав голкіпер «Ільниці» досягла свого. Шестак віддав на Ломагу, а той знайшов пасом Матіка. Віталій, зігравши в стіночку з Бандуровичем, завдав влучного удару в правий кут – 1:0. Це був перший і єдиний удар в площину обох воріт на початку 1 тайму.  

В середині 1-го тайму команди провели однакову кількість атакувальних дій – по 8. Та цього разу гостроти було більше біля воріт «Ільниці» – 3 проти 2 біля воріт «Іршави». Як наслідок, городяни мали перевагу за ударами – 3:2 (проти 0:2 на початку тайму). Спочатку, в середині 4-ї хвилини, іршавці перехопили м’яч після невдалої передачі Матіка. Зробив це Іван Ільницький, який далі віддав на Чедрика. Мишко завдав удару, та м’яч пролетів у двох метрах від стійки. Це була перша спроба гравця «Іршави» влучити в площину воріт. На початку 5-ї хвилини «Ільниця» заробила право на аут на чужій половині майданчика. Матіко відпасував на Бандуровича, а Іван прострілив на Остафійчука. Олексій замкнув простріл, переправивши м’яч в сторону воріт, та шкіряний пролетів в метрі від стійки воріт. В кінці 5-ї хвилини іршавці нарешті вперше влучили в площину воріт. Староста   та Чедрик полетіли в контратаку правим флангом. Один із них зробив простріл на Ільницького. І хоча до Івана м’яч не долетів, та його підхопив Шумельда і пробив у лівий кут воріт. Шестак не встиг зреагувати і був змушений вибивати м’яч із сітки своїх воріт – 1:1. Суперники відповіли на початку 7-ї хвилини, коли заробили право на аут на чужій половині майданчика. Бандурович віддав на Ломагу, а Андрій далі на Гуленка. Роман зробив навіс на Остафійчука, а Олексій головою переправив м’яч в площину воріт. Та друге влучання в рамку «Ільниці» не було таке потужне, як попереднє, і воротар без ускладнень впорався з пострілом. Це була друга вдала дія воротаря «Іршави» в середині 1-го тайму. За мить до цього Гуленко віддав вперед на Ломагу, та його також   випередив голкіпер городян. У середині 7-ї хвилини іршавці відповіли навісом на голову Чедрика, та цього разу Михайла випередив воротар «Ільниці» і забрав м’яч в руки.

У захисних діях в середині тайму не було рівних ільничанину Матіку, який двічі вдало зіграв у відборі. Ще раз м’яч перехопив Бандурович. У «Іршави» крім згаданого вище перехоплення м’яча Ільницьким, у відборі по разу вдало зіграли Шумельда та Василь Симканич.

В кінцівці 1-го тайму команди провели трохи менше атакувальних дій – по 6. Жодна з атак «Ільниці» не носила загрози, а про удари в цьому відрізку Бандурович і компанія могли тільки мріяти. З огляду на це не викликає здивування те, що голкіпер «Іршави» фізично відпочивав. А от городяни двічі змогли загострити ситуацію і навіть завдали чергового удару в сторону воріт. Спочатку в кінці 7-ї хвилини вони зробили черговий навіс на голову Чедрику, та того знову випередив Шестак і забрав м’яч. Решту часу м’яч навіть близько не пролітав поблизу рукавиць Василя. В середині 8-ї хвилини чергова атака іршавців завершилась спробою удару від Шумельди, та м’яч цього разу пролетів в 2 метрах від воріт. Загроз могло бути і більше, та у відборі м’яча знову позитивно відзначились Матіко та Гуленко, які по разу вдало зіграли на випередження проти опонентів. Ще раз у відборі був помічений Савко. У «Іршави» вперше в грі на перехопленні м’яча був помічений Чедрик.      

Початок 2 тайму був чи не найжвавішим. «Ільниця» зробила трохи більше атакувальних дій – 12 проти 10-ти з боку «Іршави». Наслідком цього стала їх перевага за ударами – 3:2. Однак «Іршава» більш грамотно вибудувала свою тактику і мала перевагу за гострими моментами біля чужих воріт – 5:4. Тому й не дивно, що за влучаннями в площину воріт була рівновага – 1:1. Перша гострота виникла в середині 11-ї хвилини біля воріт «Іршави». Гуленко вчергове зіграв у відборі, віддав на Бандуровича. Іван промчав вперед правим флангом і віддав на Нумеровського, а Василь завдав удару. На шляху м’яча опинився Староста. Від зустрічі з ним шкіряний змінив не тільки траекторію, а й зменшив швидкість. Внаслідок цього воротарю стало значно спокійніше і він впевнено зловив м’яч. Суперники двічі відповіли в кінці 11-ї хвилини. Спочатку вони вивели на ударну позицію Чедрика, та того одразу з порушенням правил зупинив Гуленко. Фол Романа був виправданим з огляду на те, що іршавці невдало розіграли призначений стандарт. А за мить за Чедриком все ж не встежили захисники і партнери вивели його на ударну позицію. Тут і відбулось єдине влучання іршавців у площину воріт на старті 2-го тайму. м’яч після пострілу Чедрика небезпечно опускався у правий кут, та Шестак зміг зреагувати і відбити його. Михайло не заспокоївся. На початку 12-ї хвилини він знову скористався якісним пасом від Ільницького і пробив, та цього разу шкіряна куля полетіла в 2-3-х метрах від брами. «Ільниця» відповіла загостренням у кінці 12-ї хвилини, коли заробила аут на половині майданчика суперника. Бандурович відпасував на Ломагу, а Андрій вивів на ударну позицію Гуленка, та м’яч після удару останнього полетів у 2-х метрах повз стійку. На початку 13-ї хвилини воротар «Ільниці» був змушений   вдруге в цьому відрізку часу демонструвати свою майстерність, коли відбулась чергова навісна передача на Чедрика. Та Шестак і цьго разу виніс м’яч подалі. За мить «Ільниця» відповіла ще гостріше, коли атака завершилась черговим ударом Бандуровича, та м’яч полетів повз браму. Далі був ще один вдалий тактичний фол від Ломаги, який зупинив Симканича, що скористався черговим пасом Ільницького і вийшов на ударну позицію. Іршавці знову не змогли якісно використати черговий стандарт. Якщо узагальнити дії команд на руйнування чужих атак на початку 2 тайму, то в «Ільниці» кращим став Гуленко, який двічі відбирав м’яч від опонентів. По разу це вдалось Ломазі та Матіку. У «Іршави» кращим був Староста, який тричі вдало грав у відборі. Двічі аналогічні дії вдались Симканичу, та по разу – Ільницькому та Шумельді.  

В середині 2-го тайму обидві команди додали конструктиву в атакувальні дії. «Ільниця» більше тримала м’яч для того, щоб зменшити атакувальний потенціал конкурента. За великим рахунком це їй вдалось. «Іршава» в середині тайму зробила тільки 3 атакувальні дії проти 10-ти на його початку. «Ільниця» хоча також вдвічі зменшила свої атакувальні спроби, та все ж це дало їй 6 аналогічних спроб. Як наслідок ільницькі майстри шкіряного м’яча створили вдвічі більше небезпечних атак – 4 проти 2-х у городян. Також вони завдали більше ударів – 3:2. І хоча серед цих пострілів не було жодного в площину, та деякі змушували хапатись за серце вболівальників суперника.    

Спочатку тричі ситуацію загострила «Ільниця». В середині 14-ї хвилини Ломага замкнув простріл з флангу від Нумеровського. Та політ м’яча вчасно   заблокував частокіл ніг суперників, від яких шкіряний зрикошетив на кутовий. Бандурович з точки дуже підступно прострілив на Савка, проти якого вчасно на випередження зіграв Симканич і виніс м’яч. У наступній атаці Бандурович вже асистував Нумеровському, та після удару останнього м’яч пролетів у пів-метрі повз стійку. «Іршава» відповіла суператакою в кінці 15-ї хвилини, який розпочав воротар. Він віддав на Ільницького, а Іван вивів на ударну позицію Чедрика. Михайло завдав найразючішого пострілу, цілячи в правий кут. Шестак тільки поглядом, як радянські люди проводжали символ олімпіади 1980 року – плюшевого Мишка, споглядав за напрямком м’яча. Та його врятувало диво і шкіряний пролетів у сантиметрах від дев'ятки воріт. Після двохвилинного затишшя, на початку 17-ї хвилини, «Ільниця всією командою понеслась вперед. Савко перевів м’яч з правого флангу на лівий на Нумеровського, а він віддав вперед на Бандуровича. Останній вже міг виводити свою команду вперед, та його ціною порушення правил зупинив Ільницький. Про те, що дії Івана були виправданими свідчить невдало розіграний суперниками стандарт. За городян за мить відповів Шумельда, який вчергове перехопив м’яч від одного з суперників, помчав вперед і завдав досить сильного удару, та м’яч пролетів в метрі повз стійку. Із вдалих дій захисників в середині 2 тайму крім згаданих вище перехоплень Симканича та Шумельди важко щось пригадати. Воротарі також нічим не запам'ятались.  

У кінцівці 2 тайму знову додалося хаотичних аткувальних дій. Та «Іршава» переважала суперника тільки за цим компонентом – 11:8, а за гострими атаками була рівновага – 6:6. Ударів в сторону воріт городян полетіло втричі більше, ніж у протилежний бік – 3:1. Єдиного влучного удару серед обох команд завдав також гравець «Ільниці».

«Іршава» дуже активно провела кінець 17-ї – початок 18-ї хвилини, коли було створено 5 із 6 загострень біля воріт Шестака. Спочатку Староста створив загрозу, та Нумеровський, з допомогою фолу, зірвав його плани на взяття воріт. Після розіграшу стандарту Симканич, Шумельда та Чедрик продовжили шматувати захист опонентів. Гуленко в пожежному режимі виніс м’яч на кутовий. Чедрик з кутового віддав під удар на Ільницького, та й цього разу захисники були на висоті. Після наступного прострілу на виході з воріт вдало зіграв воротар «Ільниці» і виніс м’яч. Шкіряну кулю підхопив Ільницький і пробив, та м’яч пролетів в 15-30 сантиметрах повз стійку.

Далі за справу взялась «Ільниця», яка сповна використала одну з двох нагод вийти вперед. Спочатку Гуленко вчергове зіграв у відборі проти Старости, віддав на   Бандуровича. Іван знайшов пасом Нумеровського, який міг розстрілювати ворота. Симканич у пожежному режимі блискуче виніс м’яч на кутовий. Нумеровський з кутового виклав м’яч під удар Савку і Володимир влучив точно в правий кут, вивіши своїх вперед – 2:1. За городян небезпечним прострілом одразу відповів Староста, з яким не без труднощів впорались захисники. Та далі «Іршава» опустила руки і суперник протягом менш ніж півтори хвилини міг чотири рази збільшувати свою перевагу.   Спочатку Бандурович виборов м’яч у боротьбі з Симканичем, заробивши аут для своєї команди, а далі на ударну позицію вивели Гуленка. м’яч після пострілу Романа рикошетом від ніг захисників змінив траекторію польоту і вилетів за бокову лінію. Далі героями трьох епізодів стали Остафійчук, Бандурович та Ломага. Остафійчук зробив чергове перехоплення м’яча, віддав на Бандуровича і той цілив у правий кут, та його заблокував Шумельда. Остафійчук не заспокоївся і знову знайшов пасом Бандуровича. Іван знову намагався пробити, та цього разу воротар вийшов з воріт і виборов м’яч. Далі був навіс Остафійчука на Ломагу, який пробивав головою. Та м’яч після його удару полетів у метрі від стійки.

Завдяки цій перемозі «Ільниця» змогла достроково, за тур до фінішу, вибороти золоті нагороди та кубок відкритої новорічно-різдвяної першості Іршавщини з міні-футболу.

Євген Свищо для rioinform

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат