На Рахівщині «ЄЦівці» за владу боряться з громадою

21.03.2014 16:21 ПОДІЇ

Протистояння у Рахівському районі стосовно майбутнього голови РДА є одними з найзапекліших у області. Справа дійшла до того, що перед будівлею райдержадміністрації були встановлені барикади з шин, а районом роз’їжджають агресивно налаштовані активісти.

Вони підтримують кандидатуру Орисі Кравчук. На противагу цій силі є ще одна кандидатура — Іван Сурмачевський, якого підтримують чимало депутатів та голови більшості сільрад району, інтелігенція краю. Депутат Рахівської райради Юрій Ткачук у коментарі «РІО» зазначив: «У Рахові складна ситуація, побудували барикад, одягнулися у форми, які їм купив Петьовка, і влаштовують безлад. Нині, за відсутності голови РДА зупинити цей безлад неможливо. Це все робиться з рук Балоги і Петьовки та зі їхньої фінансової підтримки». За словами активістів, які приїхали до Ужгорода відстояти кандидатуру Сурмачевського, серед яких депутати, учасники київського Майдану, сільські голови, їхні опоненти не зважають на інші думки — просто запльовують. Такими діями врешті-решт, за словами Юрія Ткачука, ці псевдомайданцівці відштовхнули від себе людей. Кандидатуру Орисі Кравчук вони ні з ким не погоджували. «Прикриваючись модними фразами, видають свою думку за думку всього району, хоча реально це думка виключно кількох десятків осіб. З їхнього боку нема адекватності, вони керуються тільки упередженістю та агресією», — вважає голова села Богдан Петро Ференц. За словами делегації, яка приїхала до Ужгорода, кандидатуру Сурмачевського вони підтримують виключно через наявність у нього досвіду роботи, незаплямованої репутації. Натомість, на їхнє переконання, Орися Кравчук не є аморальною, брехливою чи заплямованою, але немає ані управлінського досвіду, ані менеджерських здібностей, які зараз є ключовими у виборі керівника району. «ЄЦ» висуває її кандидатуру, щоб потім її руками забезпечити призначення своїх людей у відділи і під себе підім’яти весь район», — переконані районні депутати. Сурмачевський, за їхніми словами, не «світився», але чималу підтримку забезпечував як представникам Майдану, так і брав безпосередню участь у процесах. На думку активістів, сама О. Кравчук вже і не рада тому, що її делегують на голову РДА, але не може відмовитися.

Делегати не згідні з тим, що сьогодні кілька десятків людей, деякі з яких б’ються в груди, що вони «майданівці», а насправді не те, що в загони самооборони не записуються, навіть у військкомати не йдуть на виклик, мають право вирішувати питання обрання голови РДА за 70-тисячну громаду Рахівщини.

На зустрічі з представниками районів керівник області Валерій Лунченко зазначив, що на Рахівщині обидві сторони таки дійшли згоди на користь Сурмачевського.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


22.03.2014 09:15 Орися   Кравчук  

Який   же ви убогий   Петре.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат