Керівників управлінь ОДА призначать наступного тижня

admin 20.03.2014 15:40 ПОДІЇ


Під час сьогоднішньої зустрічі на Площі Народній з громадськими активістами щодо узгодження кандидатур на посади голів РДА, було підняте питання звільнення з керівних посад начальників управлінь обласної адміністрації, призначених попередньою владою. Зокрема, мова йшла про начальника управління охорони здоров’я Романа Шніцера.


Керівник краю Валерій Лунченко пояснив громадянам, що звільненням нинішніх та призначенням нових керівників управлінь і департаментів ОДА займуться його заступники, щойно їх офіційно буде затверджено на ці посади. Кожен заступник відповідатиме за відповідний напрям діяльності. Соціальним блоком займатиметься Андрій Сербайло, тож саме він повинен проаналізувати діяльність управління охорони здоров’я та внести пропозиції щодо кандидатів на посаду нового начальника.  
“Я не хотів з першого дня всіх звільняти, бо тоді постало б питання, хто ж буде працювати. Але з наступного тижня заступники візьмуться за кадрову політику в обласній адміністрації”, - запевнив Валерій Лунченко.
Щодо питання кадрових призначень в силових структурах області, яке також піднімалося сьогодні на мітингу, голова ОДА пояснив, що несе відповідальність виключно за виконавчу вертикаль. “Є силовий блок, який підпорядкований Генпрокуратурі і Міністерству внутрішніх справ. Я можу тільки звертатися до Генерального прокурора по тій чи іншій проблемі, але тільки підкріпляючись Вашими заявами та аргументами. В іншому випадку, якщо я буду впливати на прокурора області, мене завтра звинуватять у корупції. Впливати на призначення я не маю повноважень і можу з силовиками працювати тільки в рамках Закону”, - роз’яснив Валерій Лунченко громадським активістам.
 
Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат