Про вартість паспорта. Офіційне роз’яснення

admin 20.03.2014 13:32 ПОДІЇ

Останнім часом почастішали спекулятивні розмови навколо вартості закордонного паспорта. Певні сили, збурюючи настрої закарпатців, наполягають, що цей документ має коштувати 170 гривень.

При цьому посилаються на рішення Верховного суду України. Разом з тим, замовчується, що це рішення не розв’язало проблеми. Оскільки існують прогалини в законодавстві про надання адміністративних послуг та визначення їх вартості.

Головне управління ДМС України в Закарпатській області є невід’ємною складовою Державної міграційної служби як центрального органу виконавчої влади. Тому у своїй діяльності зобов’язано керуватися Законами та постановами Кабінету Міністрів України, які є на сьогодні чинними, і дію яких жоден суд не відміняв.

Наразі у вартість паспорта громадянина України для виїзду за кордон входять три обов’язкові платежі. Це держмито – 170 гривень, яке сплачується до місцевого бюджету. За адміністративні послуги – 87 гривень 15 копійок (чинна Постанова Кабінету Міністрів України №1098). Ці гроші надходять до Держбюджету України. І 120 гривень – вартість бланку паспорта. Цю суму відповідно до Закону України “ Про здійснення державних закупівель” і на підставі відповідного договору отримує підприємство з виготовлення персоніфікованих документів. Отже, загальна вартість закордонного паспорта становить 377 гривень 15 копійок.

admin


За матеріалами Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат