Прокуратура Ужгорода: паспорт коштує 170 грн (ФОТО)

admin 20.03.2014 11:47 ПОДІЇ

 

Прокуратура Ужгорода підтвердила, що закордонний паспорт коштує 170 гривень. В Ужгороді набрала обертів всеукраїнська кампанія "СТОП свавіллю в паспортних столах!".

Міграційна служба у Закарпатті переконує, чому паспорт коштує саме 377 грн - читайте тут

Кампанія була започаткована в місті Демократичним альянсом та підтримана ГО «Сила Громадського контролю», в також іншими громадськими активістами.
Щео 18 лютого громадські активісти безуспішно намагалися отримати закордонний паспорт за 170,00 грн., як це передбачено постановою Верховного суду України.   Саме через це міграційна служба відмовилася приймати документи на   закордонні паспорти і активісти пішли шукати правди до прокуратури.
19 березня прокуратура Закарпатської області ознайомила громадськість із результатами перевірки міграційної служби по закордонним паспортам. Нею було виявлено численні зловживання посадових осіб міграційної служби, а саме:
–   1582 бланки дитячих паспортів надано по завищеній ціні,
–   вимагання від заявників документів, які не передбачені законодавством та видача паспортів без необхідних документів.
–   протиправна відмова у прийнятті документів від заявників.
А головне, Прокуратура Закарпатської області також повідомила, що вартість закордонного паспорту складає 170, 00 грн.
Нагадаємо, саме такий висновок зробив Верховний Суд України.
Остаточна   кваліфікація дій посадових осіб міграційної служби по вимаганню додаткових платежів буде зроблена після перевірки державної фінансової інспекції
Через наявні грубі порушення в роботі міграційної служби області активісти звернулися до керівництва Міграційної служби України, Обласної та міської рад з проханням ініціювати звільнення керівництва ДМС області   із займаних посад.

admin


За матеріалами Ужгородської правди

ТЕГИ : паспортПрокуратураЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат