Ужгородським школам потрібні соціальні педагоги

14.03.2014 13:22 РАТУША

Торік у ЗОШ вчинено 48 кримінальних правопорушень.

Прокуратурою м. Ужгорода проведено перевірку в управлінні ос віти Ужгородської міської ради з питань дотримання вимог законодавства, спрямованого на попередження правопорушень серед дітей, а також встановлення причин та умов, які цьому сприяли.

— Проведенню перевірки передував той факт, що протягом тільки 2013 року в загальноосвітніх навчальних закладах Ужгорода було вчинено 48 кримінальних правопорушень. У 15 випадках неповнолітнім у навчальних закладах завдано значних тілесних ушкоджень та вчинено 33 крадіжки, — пояснила ювенальний прокурор прокуратури міста Ужгорода Ірина Клименко.

Крім того, у 2013 році зафіксовано 51 нещасний випадок за участі учнів навчальних закладів Ужгорода. Всі нещасні випадки трапилися під час навчального процесу й призвели до травмувань дітей. Торік також мали місце випадки вчинення в освітніх закладах насильницьких дій щодо неповнолітніх. Наприклад, в одній зі шкіл Ужгорода десятикласник намагався задушити восьмикласника. У цій самій школі 14-річний учень завдав тілесних ушкоджень середньої тяжкості 13-річному малолітньому.

Вчиняються школярами і крадіжки. Зокрема, протягом минулого року ученицею однієї зі шкіл Ужгорода скоєно 6 крадіжок, поєднаних із проникненням у житло. Однак попри згадані випадки правопорушень у школах не проводилися службові перевірки та відсутня індивідуальна робота шкільного психолога з юними правопорушниками, які також не поставлені на внутрішньошкільний облік.

«Оскільки неповнолітні навчаються у час, наповнений суспільними змінами й проблемами, необхідно звести до мінімуму негативні впливи оточуючого середовища на дітей. Ці питання мають вирішувати соціальні педагоги, — вважає ювенальний прокурор, — однак, зважаючи на таку необхідність, сьогодні в ужгородських школах немає жодного соціального педагога».

У ході перевірки прокуратура Ужгорода також встановила, що управління освіти міськради на вкрай низькому рівні взаємодіє зі службою у справах дітей та відповідним відділом кримінальної міліції. У зв’язку з цим прокуратура направила до міської ради подання з вимогою вжити заходи задля забезпечення загальноосвітніх закладів міста соціальними педагогами та притягнути до дисциплінарної відповідальності головного спеціаліста відділу шкіл і дошкільних закладів управління освіти за неналежне виконання своїх службових обов’язків, інформує прес-служба прокуратури міста Ужгорода.

ТЕГИ : освіта

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат