75 пожеж виникло у Закарпатті через спалювання трави (ФОТО, ВІДЕО)

admin 13.03.2014 11:59 СОЦІО

 

Закарпатська область: краяни взялися за спалювання сухої трави та сміття, а вогнеборці до приборкання неконтрольованого полум’я.

З настанням теплої пори, а значить відкриттям дачного сезону, в Закарпатській області, за правило, повертаються пожежі, викликані безконтрольним випалюванням сухостою та всілякого мотлоху.

А оскільки цьогорічна весна прийшла на Закарпаття як ніколи вчасно, кількох сонячних днів вистачило, щоб  виїзди закарпатських вогнеборців на гасіння сухостою значно почастішали.
Так, з початку року (станом на 12 березня) на території Закарпатської області зафіксовано вже понад 75 випадків загорання сухостою та чагарників на загальній площі більш як 100 га.
Як засвідчує багаторічна статистика, головними причинами таких пожеж є, передусім, порушення правил пожежної безпеки власниками під час прибирання дачних масивів та територій власних обійсть. Необережне поводження з вогнем під час весняного «прибирання», а нерідкість і свідомі дії краян, які навмисно підпалюють сміття й минулорічну траву, переважно закінчуються пожежами. Внаслідок цього страждають  не тільки тварини та екосистема краю, а й люди.


Так, 11 березня 2014 року через необережність під час спалювання сміття на власному обійсті постраждав мешканець села Ільниця Іршавського району. Намагаючись розпалити багаття, щоб краще горіло, чоловік використав бензин,  та підніс сірник. Ну а далі неконтрольована вогняна стихія перекинулася на одяг постраждалого. Лікарями діагностовано у постраждалого  опіки ІІ-ІІІ ступеня.
 
Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає закарпатців відмовитися від практики спалювання сухої трави та чагарників.
Не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике загорання трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я (ще треба почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову). Якщо пожежу не можете загасити самотужки – зателефонуйте до служби порятунку «101», повідомте про виявлений осередок загорання, і укажіть точне місце.

)

admin


За матеріалами Управліня ДСНС України у Закарпатській області

ТЕГИ : ДСНСпожежа

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат