Шахи. В Ужгороді відбувся меморіальний турнір пам’яті Степана Ткаченка

Аркадій ВОРОВИЧ, головний суддя змагань. 12.03.2014 12:00 СПОРТ

Меморіальний турнір став важливою подією в шаховому життя краю, а також даниною доброї пам’яті відомому спортсмену і шаховому подвижнику Степану Ткаченку.

Коли шанована людина йде з життя, і згодом з нагоди вшанування його пам’яті влаштовується якийсь захід, --   це явище типове. А от коли подібні дійства відбуваються багато років поспіль і набувають статусу   традиційних, то це свідчить про дві речі. По-перше, на таку шану   заслуговує сама людина.. А по-друге, достойні найбільшої поваги і організатори заходу, які попри складні економічні реалії, знаходять можливість організувати справжнє свято.

Меморіальному шаховому турніру пам’яті екс-чемпіона Закарпаття Степана Ткаченка випала саме така щаслива доля. Ось вже дев’ять років поспіль, починаючи з 2006-го, за ініціативи федерації шахів м.Ужгорода, а також депутата Ужгородської міськради, щирого шанувальника давньої гри Олександра Доктора – рідного онука шахового ветерана та головного спонсора турніру,   ткаченківські меморіали   щорічно і на високому організаційному рівні проходять в обласному центрі, за участі більшості провідних спортсменів з різних куточків краю.

Ось і цьогорічний турнір, який відбувся минулої неділі в шаховому клубі «Ужгородський», вкотре підтвердив своє високе реноме. Один майстер ФІДЕ, 14 мкмс з 39 учасників виборювали перемоги за регламентом 9 турів швейцарської системи. До останнього туру лідирував, як кажуть, пліч-о-пліч тандем фаворитів Юрій Ісак та Михайло Балога. З однаковим багажем очок – 8 з 9 можливих – вони і дісталися фінішу. Кращий коефіцієнт вивів у переможці Юрія Ісака. «Бронзу» з 7 очками здобув мукачівець Василь Гуйван. До призової трійки серед ветеранів увійшли Володимир Артамонов, Антон Озимок та Степан Стерчо. Було вручено призи і в кількох інших номінаціях: жінки – Ольга Юшко, першорозрядники – Даріела Ростовська, спортсмени «Інваспорту» -- Петро Токарєв. 79-річний мукачівець Тіберій Прібек отримав приз найстаршого учасника, а юний берегівець Андрій Іжак – за найкращий результат серед школярів.

На фото: Переможці та організатори меморіального турніру, зліва – направо: Василь Гуйван, Аркадій Ворович, Олександр Доктор, Юрій Ісак та Михайло Балога.

Аркадій ВОРОВИЧ, головний суддя змагань.

ТЕГИ : шахи

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат