Представники багатонаціональної громади Закарпаття відкрито звернулися до Європейського Союзу у зв’я

07.03.2014 16:23 ПОЛІТИКА

Першим виступив Сергій Ратушняк, який, зокрема, сказав:


— Ми звертаємося до всієї світової спільноти. Закарпаття — це багатонаціональний край, який тривалий час жив у Європі і за велінням долі після Другої світової війни став частиною Радянського Союзу й сучасної України. До вас звертаються русин, угорець, румун, українець, поляк, росіянин, словак. У такому складі ми жили тут тисячі років і ніколи не сварилися через національність. Ми завжди любили і поважали один одного і віримо, що так буде завжди.

Сьогодні ми опинилися в ситуації, коли наш братський народ проявив до України агресію. Ми звертаємося до Росії, бо її дії — це велика і невиправна дурниця. Сьогодні російський народ може ввійти в історію українського народу як агресор, а це дуже погано.

Росія — ядерна держава, ми теж мали такий статус, але відмовилися від нього, за що отримали гарантію суверенітету й державної територіальної цілісності, у тому числі від Росії.

За нашою спиною Європейський Союз, він за півтора кілометра звідси. Це теж НАТО, і це великий ядерний блок. Сьогодні ядерної зброї у світі достатньо, аби приблизно 200 разів знищити цю Землю. Невже саме такий сценарій ми сьогодні відпрацьовуємо? Це безумство.

Тому ми звертаємося до всіх сторін, аби вони припинили подібні сценарії. Це не приведе до перемоги жодної зі сторін. Після Другої світової війни агресор ніколи не зможе стати переможцем, якого визнають.

Ми закликаємо Європу звернути увагу на багатонаціональне Закарпаття. Закликаємо всіма дипломатичними і недипломатичними методами зупинити цю агресію і захистити багатонаціональне Закарпаття від можливої загрози життю та здоров’ю його громадян.

Дякуємо Вам за розуміння.

За перемогу і мир у всьому світі!

Звернення   озвучене не лише українською, а й російською, англійською, словацькою, польською, угорською та румунською мовами.

ТЕГИ : сергій ратушняк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат