Кращі народні майстри Ужгорода взялися відреставрувати автентичні двері ОДА, пошкоджені під час штур

07.03.2014 12:53 РАТУША

Майстри з кузні «Ковальський двір» за погодженням обласної ради та ОДА взялися реставрувати пошкоджені під час штурму автентичні двері з пам’ятки архітектури чехословацького
періоду, якою є будівля Закарпатської облдержадміністрації.


Щоправда, до керівництва закарпатського «білого дому» виникають закономірні питання, пов’язані з передачею дверей на реставрацію: чому без проведення конкурсу, укладання відповідного договору й цілковитої відсутності інформації про те, що чекає на оригінальні двері з архітектурної па­м’ятки, повідомляє Закарпаття онлайн.

Чотири пари дверей, що їх різною мірою було пошкоджено в ході захоплення Закарпатської ОДА, відправились на реставрацію, якою займатимуться майстри кузні «Ковальський двір». Та дверям повернуть їх колишній вигляд — запланована виключно реставрація із відродженням автентичності цих елементів пам’ятки архітектури.

Робота над відновленням першої пари дверей вже майже завершена. Працюють троє кращих народних майстрів Ужгорода. Двері нестандартні, зроблені з окремих частин, без зварювання, з кольорових металів — латуні. Непошкоджені двері не забирали, лише деталі з них, що потребують відновлення, наприклад, ручки.

Остаточну вартість реставрації визначать, як будуть складені акти пошкоджень. Тоді ж офіційно укладуть договори на виконання робіт із замовником.

ТЕГИ : майдан

Коментарі :


29.03.2014 06:39 Лоцій

Якого захоплення? Ну майте совість. Двері були відчинені і треба було спокійно заходити а не ламати все підряд. А скажіть чого вікна трощили,там же решітки?Теж хотіли заходити. Ремонт за рахунок йолопів,які пошкодили це майно


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат