На Перечинщині відбувся Чемпіонат Закарпаття з пауерліфтингу

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу 06.03.2014 13:40 СПОРТ

У селі Зарічево Перечинського району пройшов чемпіонат області з пауерліфтингу (триборство і жим лежачи), в якому взяли участь понад 50 спортсменів з семи регіонів Закарпаття та представники Словацької республіки.

У змаганнях з силового триборства переможцями у своїх вагових категоріях серед жінок стали Олена Фалес і Антоніна Полянич із Свалявщини, у чоловіків чемпіонські титули вибороли Валерій Фейса та Іван Мартон з Перечинщини, Андрій Козир і Богдан Міговк з Хустського району, ужгородці Антон Гичка і Роман Корсак, мукачівець Олександр Попінчак та представник Великоберезнянщини Владислав Форкош. Відзначимо, що Богдан Міговк, котрий виступав у категорії до 105 кг підняв у сумі трьох вправ 815 кг, що на 25 кг вище за норматив майстра спорту України й встановив новий рекорд області.

Особливо запеклою виявилась боротьба у змаганнях з жиму лежачи, де нерідко переможця від срібного призера відділяли лише лічені кілограми, так як цей турнір був відбірковим до чемпіонату України. Окрасою турніру став виступ студентки УжНУ Єлізавети Рижак (Бан), яка при власній вазі 47 кг підняла 102,5 кг, що перевершує рекорд України і дорівнює нормативу майстра спорту міжнародного класу. Звичайно, з цим результатом вона стала абсолютною чемпіонкою серед жінок, а також виграла б у чоловіків вагою до 59 кг. У своїх вагових категоріях переможцями стали Антоніна Полянич, Валерій Фейса, Олександр Попінчак, Владислав Форкош, Іван Мартон, які зробили золотий дубль, а також ужгородці Андрій Даневич, Олександр Шляхта, мукачівець Юрій Миголинець і Ярослав Ситар з Перечинщини.

У командному заліку серед триборців перемогла збірна Ужгорода, за ними – Мукачево і Перечинський район, у жимовиків кращою стала команда Мукачева, на другому і третьому місцях - відповідно Ужгород і Перечинщина. Кращим спортсменам чемпіонату Єлізаветі Рижак, Богдану Міговку, Ярославу Ситару Іван Погоріляк вручив сертифікати на відпочинок у туристичному комплексі «Мисливська садиба». Обласна федерація вдячна ПП Михайлу Барнику (корчма «Підкова») за допомогу у проведенні змагань.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

ТЕГИ : банпауерліфтинг

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат