Голова Закарпатської ОДА ознайомився з соціально-економічним станом області

admin 05.03.2014 18:06 СОЦІО


У середу, 5 березня 2014 року, голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко провів робочу нараду з керівниками обласних структурних підрозділів держадміністрації в заслухав інформацію про стан справ в основних сферах життєдіяльності краю.


За словами директора департаменту фінансів ОДА Петра Лазара, впродовж січня-лютого п.р. до бюджетів усіх рівнів Закарпатської області надійшло податків і зборів у сумі 581,3 млн.грн. До держбюджету мобілізовано 371,6 млн.грн. До загального фонду місцевих бюджетів надійшло обов’язкових платежів у сумі 165 млн.грн. Станом на 1 березня ц.р. заборгованості із виплат зарплати працівникам бюджетних установ немає. На вчорашній день в органах казначейства не оплачено платіжних доручень за видатками державного та місцевих бюджетів в обсязі 38,4 млн.грн. В основному,   це - незахищені статті видатків.
Як доповів директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та   інфраструктури ОДА Віктор Лукеча, станом на 05.03.14 опалювальний сезон у всіх населених пунктах області проходить без суттєвих зривів. Закарпаття має досить високий рівень по сплаті за енергопостачання. Заборгованість по опалювальному сезоні наразі відсутня.
А начальник   головного управління Пенсійного Фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек розповіла, що фінансування з пенсійного відомства надходить згідно графіка. Станом на 4 березня 2014 року профінансовано виплату пенсій у сумі 43,7 млн.грн., або 12 %. Сьогодні очікують ще 22 млн.грн. для виплати військовослужбовцям. Потреба у коштах на виплату пенсій та грошових допомог на березень становить 376,4 млн. грн.
Віктор Мацола – директор департамент соціального захисту населення ОДА повідомив, що нині боргів із соцвиплат в області не має. 133 тисячі сімей отримують передбачені види соціальних допомог. Проте, є загальні борги у сумі 15 млн.грн., з яких 7 млн. – з житлово-комунальних послуг та 8 млн. – перевізникам. Через місяць-два, по мірі надходжень субсидій і дотацій, борги буде погашено, все функціонує в системному режимі.
Заступник директора департамент агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо доповів про стан підготовки з проведення весняно-польових робіт в краї. На сьогодні забезпеченість посівним насінням у сільгоспвиробників становить 100,3%, пестицидами у всіх категоріях господарств – 64%, мінеральними добривами – 85,1% до потреби. Готовність техніки до проведення весняно-польових робіт становить 99%. Водночас, є проблема з виплат компенсацій, зокрема не виплачуються дотації по великій рогатій худобі. Також існує проблема по радгоспам, де все розкрадається, є заборгованість із зарплат. Відтак, голова ОДА Валерій Лунченко доручив підготувати пакет пропозицій щодо вирішення проблем в АПК.
Начальник   Головного управління Державного казначейства України у Закарпатській області Іван Шоля доповів, що наприкінці лютого п.р. у Держказначейство була зроблена заявка на 100 млн.грн. на незахищені статті. Станом на 04.03.14 виплачено 38 млн.грн. Інші соціально спрямовані кошти виплачені – на 50 відсотків.
За підсумками наради керівник виконавчої влади краю Валерій Лунченко дав цілий ряд доручень керівникам структурних підрозділів, спрямованих на забезпечення стабільності і керованості соціально-економічної ситуації в регіоні.
Управління інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат