У ляльковому театрі покажуть прем'єру вистави про Шевченка

admin 04.03.2014 15:12 ДОЗВІЛЛЯ

Закарпатський академічний обласний театр ляльок 6 березня о 13.00 год. покаже прем’єру художньої публіцистичної вистави "СТОРІНКИ ЩОДЕННИКА ПОЕТА" за мотивами п’єс Олександра Гавроша. Вистава присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

Режисер-постановник – Микола Карпенко
Асистент режисера – заслужена артистка України Наталія Орєшнікова
Помічник режисера - Олександра Талабіра (практикант Ужгородського факультету Київського національного університету культури і мистецтв, спеціальність театральне мистецтво)
Консультант - Ніна Малишка
Художник-постановник – Тетяна Поринець
Художник – В’ячеслав Осавальчук
Художник по світлу – Ірина Осокіна
      Концертмейстер - Тетяна Бабець

Актори: Світлана Кобзиста, Олена Пишка, Ярослава Яник., Микола Карпенко, Дмитро Малий, Олександр Беликов, Микола Ігнатишин


У 2014 році вся світова спільнота відзначає 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря. На відзначення знакової для українців дати Закарпатський академічний обласний театр ляльок відгукнувся експериментальною творчою роботою, а саме театралізованим дійством - виставою у зовсім незвичному для лялькарів художньо-публіцистичному стилі. Творчою групою було вирішено відобразити період заслання Поета, заглибитися у внутрішній стан людини, яка, знаходячись у далеких від батьківщини краях, при забороні писати і малювати створює шедеври. Достатньо згадати, що першою написаною на засланні поезією була «Думи мої, думи мої», чим Кобзар підкреслив незмінність своєї ідейно-поетичної програми та нерозривність зв'язку з рідним краєм і народом. Шевченкова лірика часів заслання мала широкий тематично-жанровий діапазон: автобіографічна, пейзажна, побутова, політична, філософська.
За основу вистави «Сторінки щоденника Поета» взято уривки з двох п’єс ужгородського письменника Олександра Гавроша. Режисерсько-постановочною групою театру услід за драматургом творчо осмислено мемуарно-публіцистичний щоденник («Журнал») Тараса Григоровича Шевченка, у якому день за днем зафіксовані найважливіші події в житті поета, його враження, спостереження, роздуми, наміри і спогади..
Саме про це творчий проект Закарпатського академічного обласного театру ляльок, з яким колектив звертається до школярів старшого віку, а також дорослих глядачів.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат