Сергій Ратушняк: «Перемога Євромайдану — не є приватною власністю»

28.02.2014 13:05 ПОЛІТИКА

Голова громадського об’єднання «Нове Закарпаття» Сергій Ратушняк у прес-центрі «Нове Закарпаття» звернувся до громадськості України з приводу нинішньої суспільно-політичної ситуації в державі.

Шановні громадяни України!

— До руйнівних наслідків, яких зазнала за роки Незалежності наша Україна, на жаль, причетні усі чотири наші президенти. Кравчук відразу нас обеззброїв, віддав Франції цементну промисловість, а Віктора Жердицького, котрий протистояв цьому, посадив до німецької в’язниці.

Він продав за ціною металобрухту транспортні та риболовецькі галузі, військовий флот. Американські та німецькі структури отримали від нього на тарілочці тютюнову галузь. Саме при ньому з’явилися, як гриби, перші національні олігархи. За періоду кучмізму пішло розбазарювання металургії, індустрії феросплавів. Прибутки від них клалися до кишень першого зятя Франчука, а потім другого — Пінчука. А це була матеріальна база для національних пенсійного та зарплатного фондів. У синагозі Нью-Йорка Кучма слухняно взяв до виконання список осіб, яких потрібно було проплачувати за рахунок української громади.

Через те й спалахнув у 2004-му народний бунт проти Кучми. Останній поспішно позбавив майбутнього президента своїх повноважень, передбачених Конституцією 1996 року.

Настав період Ющенка і Балоги, які найменше думали про народ. Продавалися посади суддів, губернаторів, керівників митниць тощо. Інкасатором злочинів був Балога. Недарма його валюту вивозив за кордон власний літак із американськими пілотами.

Справжнім деспотом став і Віктор Янукович. За нього на кінець 2013 року головними багатствами країни став володіти десяток найближчих йому сімей. А в людей через те не зростали зарплати, пен­сії, можливості поліпшувати своє здоров’я, мандрувати сві­том. За цей рахунок щорічно потроювалися капітали Фірташа та Ахметова.

Я постійно був у опозиції до цих нездорових тенденцій. Тому ціл­ком вправі сказати, що злочинами проти людяності й мешканців Закарпатської області є діяльність Віктора Балоги на посаді голови Закарпатської облдержадміністрації, як і його слуги Олега Гаваші, який був головою ОДА в 2005—2006 роках. Це стосується і рідного брата Віктора Балоги — Івана Івановича, який з 2010 року і досі є головою Закарпатської обласної ради.

Звертаюся до лідерів УДАРу, «Свободи», «Батьківщини».

Зрозумійте, що Євромайдан і пов’язаний з ним зростаючий всенародний спротив народу України не є вашою приватною власністю, а вас ніхто не уповноважував одноосібно дарувати владу в регіонах.

Так, у Закарпатті з вашої згоди так званими «майданно-револю­ційними процесами» керує слуга режимів Кучми, Ющенка, Януковича, він же символ корупції і зрощення влади з криміналітетом — Віктор Іванович Балога. Вважаємо це ПОЛІТИЧНОЮ КОРУПЦІЄЮ, вимагаємо від вас припинити подібні дії!!!

Звертаємося до галицьких активістів «Правого сектору» і ВО «Свобода» з тим, що в Закарпатті понад десять років активно діє угруповання братів Андрієвих — Богдана та Андрія, уродженців села Конюхів Стрийського району на Львівщині. Завдяки політичній корупції вони придбали собі мандати депутатів Закарпатської обласної та Ужгородської міської рад із допомогою «всемогутнього» Віктора Балоги. Спершу Андрієви з «Нашої України» пішли до лав «ЄЦ», далі таким же чином через Олександра Ледиду стали депутатами обласної ради і Ужгородської міської ради від ПР. Увесь цей час вони вдавалися до контрабанди в особливо великих розмірах, кримінальної діяльності в галузі гідро- та сонячної енергетики, незаконної та кримінальної приватизації, дали змогу спрямовувати на діяльність режиму Януковича, ПР, криміналітету, «тітушок» десятки мільйонів кримінальних коштів. Закликаємо дати цьому відповідну юридичну і морально-політичну оцінку.

Підтримую загальну думку про те, щоб визнати маєток у Межигір’ї державною власністю і втілити наміри щодо створення на його базі гарного санаторію для дітей сиріт і напівсиріт.

У Мукачеві Закарпатської області необхідно повернути до державної власності й передати на баланс дитячого інтернату всі землі, вкрадені від дітей одіозними братами Балогами. Та й у Жденієві Воловецькогно району слід маєток «Ведмежа діброва» передати на потреби оздоровлення дітей України.

Пропонуємо також ГПУ, МВС, СБУ негайно порушити кримінальне провадження щодо державних злочинців Михайла Добкіна, Геннадія Кернеса, керманичів кримського парламенту, котрі системно закликають до відокремлення окремих областей від України, введення в Україну збройних формувань із інших держав, фізичне знищення окремих груп громадян України.

А новий уряд закликаємо не допускати різного роду клани до складу виконавчих структур у областях. Домогтися припинення ганебної практики передоплати податків, за газ і світло. А ще — неповернення ПДВ, здирництво за дозволи, введення у експлуатацію об’єктів будівництва та реконструкції тощо. Крім цього, треба неодмінно вдатися до розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності посадовців та структур, причетних до згаданих протиправних дій.

Тільки так ми отримаємо внутрішні та зворотні інвестиції на розвиток нашої економіки.

З повагою, Сергій Ратушняк

ТЕГИ : сергій ратушняквіктор балогамайдан

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат