Звичайний реваншизм

28.02.2014 11:52 РАТУША

Клан Балог зачищає мерію Ужгорода під себе.

Варто нагадати деякі події з недавньої історії. Вибори мера Ужгорода. Клан Балог активно проводив кампанію за Віктора Погорєлова. Чинний на той час мер Сергій Ратушняк, який також був кандидатом на наступний термін, був підданий масованій інформаційний атаці з боку ЗМІ Балог.

Була реанімована газета «Місцевий час», якою опікувався Віктор Щадей. Сама ця газета стала рупором агітації за Погорєлова і майданчиком для критики Ратушняка. Бруду було по самі вуха.

Бандити-адиловці під патронатом Балоги супроводжували кандидата Погорєлова на всі його зустрічі з виборцями, а сам Балога, нічого не соромлячись, говорив: «Погорєлов буде мером, я сказав! Остальноє ми купиме!» І купували. Протягом півроку тривала кампанія підкупу виборців. І все-таки Погорєлова Балога зі Щадеєм таки провели в мери.

На знак подяки Щадей став секретарем міськради, а «смотрящим» за мерією Балога призначив Трикура. Так почалося панування клану Балог в Ужгороді. Однак через певний час Погорєлову вдалося сформувати в депутатському корпусі групу своїх прихильників, які були невдоволені тим, як балогівці в обхід мера дерибанять місто. Погорєловці хотіли і собі щось втяти з цього пирога, тому почалися бунти. А згодом на обласному рівні посварилися «регіонали» та балогівські ЄЦуни, які складали більшість у облраді, й ця сварка відгукнулася і на рівні Ужгорода. Група Погорєлова зуміла відтіснити від корита і Трикура, і Щадея.

Після цього сам Балога розсердився на Погорєлова і спрямував на нього потужну інформаційну атаку через свою газету «Старий замок», телебачення «М-Студіо» та радіо «Закарпаття». Власне, Віктор Щадей почав «дахувати» інформаційну політику ЗМІ Балоги.

І ось революція. Тишком-нишком можна формувати владу під себе. В останній період революції балогівці зачищають ужгородський Майдан під себе і фактично відсторонюють активістів громадського конвенту. Щадей став комендантом у захопленому приміщенні ОДА і сам вирішував, кого пропускати, а кого ні. А згодом була організована атака на депутатів міськради з погрозами фізичної розправи. Самому мерові Погорєлову кинули якусь гранату у двір. Погорєлов погодився йти у відставку, якщо за це проголосує рада.

Рада збиралася три години. Потрібен був 41 голос за відставку мера. Коли потрібна кількість людей зібралася, то вирішили голосувати. Але організатори шабашу не були впевнені, що 41 депутат віддасть голос за відставку, тому під тиском змусили депутатів перед тим, як закидати бюлетень у скриньку, показати, що «галочка» стоїть у потрібному місці.

Таким чином балогівцям вдалося відправити Погорєлова у відставку, а на його місце посадити самого Щадея. І ось тепер Щадей фактично керуватиме Ужгородом аж до чергових виборів. Клан фактично готуватиме майданчик для того, щоб привести в мери на виборах свою людину. Швидше за все, це буде Володимир Чубірко.

Окрім того, як повідомляють деякі ЗМІ, в перші ж дні на посаді тимчасового мера Щадей уже вирішує якісь земельні питання. Зокрема, разом із колишнім головою села Баранинці Павлом Чучкою Щадей пресував нинішнього голову села Марусяка. Мова йшла про земельні ділянки, які свого часу виділялися «під своїх людей», але цей дерибан був припинений.

Так, Погорєлов був слабким мером і гідний критики, але те, що відбулося в міськраді цього тижня — звичайнісінький путч. Активісти Майдану просто опускають руки і кажуть, що не причетні до захоплення влади кланом Балог. Члени молодіжної організації «Фронт опору» вже оголосили бойкот тимчасовій владі й навіть голова громадської організації «Опора», яка тривалий час веде контроль за діяльністю органів місцевого самоврядування, Святослав Бабіля розповсюдив заяву, у якій запитує: «Наразі постає питання — переворот стане перемогою громади чи міська рада і надалі функціонуватиме для чиновників?»

Можна не сумніватися, що тимчасові дійсно стануть тимчасовими, бо цілком очевидно, що до корита дорвалися не незаплямовані, а стара корупційна гвардія Балоги. І цих хапуг скоро винесуть із приміщення мерії дуже жорстко.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат