УжНУ йде на вибори ректора (ФОТО, документи)

Rionews, фото Н. Каралкіної 25.02.2014 15:02 ПОДІЇ

 

Сьогодні частина студентів і викладачів УжНУ вимагала відставки ректора Федора Ващука. Від учора деякі студенти перебували у великій залі історичного факультету (колишнього економічного), а викладачі тим часом збирали підписи проти. Натомість профком студентів УжНУ у ході ранкового анонімного голосування з’ясував, що більшість молоді не хоче відставки ректора або ж взагалі нейтрально ставиться до ситуації, бо не розуміє, за які провини треба терміново звільняти Федора Ващука.


Сьогодні зранку ситуація загострилася ще більше. Виш розділився на два табори. Розширене засідання Вченої ради УжНУ мало розпочатися о 12.00, хоча розпочалося раніше, бо вже о цій порі через натовп студентів вже не міг зайти ніхто.

Засідання пропонували перенести до зали вченої ради, але в такому випадку робота тих, хто засідав, була би неефективною через шум у приміщенні.

На щастя, все обійшлося без побоїв і травм, двері витримали натиск студентів, які намагалися чи то вдертися до зали чи просто створювали ефект конфлікту. На сходах перебували хлопці з дерев’яними щитами в масках, хоча не зачіпали нікого.

Нагадаємо, що Федір Ващук був обраний на посаду ректора у 2012-му році. Під час обрання претендентів на ректорство за нього проголосували 193 делегати   трудового колективу з 293. Відповідно Міністерство освіти і науки призначило ректором Федора Ващука.  

Сьогодні під час засідання, яке супроводжувалося запеклими дискусіями, Вчена рада ДВНЗ «УжНУ» схвалила рішення «Про дострокові вибори ректора...». Федір Ващук зачитав документ, у якому йдеться про те, що він складає із себе повноваження ректора та оголошує про дострокові вибори на посаду керівника вишу. При цьому Федір Ващук накладає мораторій на   звільнення працівників вишу та зміни структурних підрозділів до оприлюднення результатів виборів.

У наказі, затвердженому Вченою радою, Федір Ващук звертається до Міністерства освіти і науки України з проханням дострокових виборів ректора УжНУ. Також ідеться про те, що кандидат на посаду ректора УжНУ не повинен виконувати обов’язки ректора на час проведення виборів від оголошення конкурсу до оприлюднення результатів.

Сьогодні ж було призначено виконувача обов’язків ректора, яким став Федір Шандор, колишній проректор з науково-педагогічної та виховної роботи.

Студенти скандували “відставка!” і швидко розійшлися після того, як ректор оприлюднив заяву. Хоча, навіть те, що молодь могла бачити засідання через проектор у великому залі істфаку (колишнього економічного), є заслугою саме цього ректора УжНУ.

Студенти УжНУ сьогодні продемонстрували свою небайдужість до університету. Різношерсті погляди навряд чи матимуть одностайну думку. Натомість новації   і реформи, які відбувалися у виші, вдосконалення матеріально-технічної бази навряд чи вдалося би комусь із інших осіб на цій посаді. На противагу багаторічному застою, який панував у виші до приходу Федора Ващука, за два роки в УжНУ відбулися очевидні зміни. На хвилі масових подій студенти й викладачі теж прокинулися, адже до цього часу з роботою керівництва імовірно погоджувалися, оскільки мовчали. Напевно, чекали хвилі люстрації.

(документи з сайту Медіацентру УжНУ)

Rionews, фото Н. Каралкіної

Коментарі :


27.02.2014 16:52 марія

А мені не сподобалася бо ви брешете.І билися , і явно хамили. І дуже мені сподобалася поведінка Студентки Кристини яка Ревищала І всіх обзивала. Та ще та маленька рижа студентка яка полізла штовхати ректора. Ви дівчата просто невиховані діти якими маніпулюють амбітні дядьки. Подивіться відео по інтернеті..


25.02.2014 15:48 Людина

Дуже сподобалася стаття. Автор підійшов з обох боків. Щира подяка!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат