Опора нагадала, що саме Щадей привів Погорєлова до влади, і обрали Щадея з порушеннями (ОФІЦІЙНО)

admin 25.02.2014 14:04 ПОЛІТИКА

Вчора, 24 лютого, в Ужгороді відбувся свій місцевий «переворот». Про це пише ГМ "Опора". Публікуємо текст звернення від організації.

Голосами 41-го депутата було висловлено недовіру міському голові Віктору Погорєлову.   Разом з ним звільнили секретаря міської ради Світлану Король, а на її місце обрали Віктора Щадея. Він, нагадуємо, був керівником виборчого штабу кандидата Віктора Погорєлова, після перемоги якого зайняв в новообраній раді другу посаду в місті – секретаря міськради.
Наразі постає питання – переворот стане перемогою громади, чи міська рада і надалі функціонуватиме для чиновників. На даному етапі існують досить зрозумілі критерії змін у принципах роботи та підходах у прийнятті рішень :

1. Попереднє обговорення рішень та призначень з громадою. Слід зазначити, що навіть призначення Віктора Щадея відбулося з порушенням даного принципу. Ця кандидатура не розглядалася структурами Майдану, іншими громадськими середовищами та громадою міста, а з’явилася як компроміс політичних структур, рівень довіри до яких і так мінімальний. Таку практику потрібно припиняти.
2. Публікація проектів ВСІХ рішень міської ради та виконкому, щоб зацікавленні громадяни могли з ними ознайомитися.
3. Публічне та систематичне звітування посадовими особами міської ради про пророблену роботу та виконання цільових програм.
4. Обрання членами виконавчого комітету Ужгородської міської ради осіб, запропонованих Правим сектором, Народною самообороною, Громадським конвентом Євромайдану – як тих, хто реально представляє міську громаду.
5.   Оприлюднення результатів голосувань по скандальним питанням (Корона, будівництва на вул. Митній, вул. Шумній, парку Підзамковий тощо ). Створення комісії для оцінки законності цих рішень. Зрозуміло, що серед «новоявлених революціонерів» є ті, що також підтримували ці питання, і громада мусить про це знати.
Розуміючи необхідність системних змін у роботі органів місцевого самоврядування, ми беремо на себе зобов’язання здійснювати моніторинг роботи Ужгородської міської ради і публічно повідомляти громаду про його результати.


admin

ТЕГИ : ГМ Опоравіктор погорєловВіктор Щадей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат