Закарпатці першими у світі зможуть розраховуватися через смартфон

admin 25.02.2014 11:42 СОЦІО

Український банк першим в світі запровадив систему масових безконтактних платежів через смартфони

Український ПриватБанк оголосив про запуск першого в світі загальнодоступного "хмарного" NFC-гаманця, який дозволить власникам смартфонів проводити безконтактні платежі з будь-якого банківського рахунку або карти, без необхідності придбання спеціальних карт, стікерів або телефонних SIM-карт.

Презентація нової технології відбулася під час відкриття форуму банківських інновацій Finnext-2014 в Москві.

Як повідомив в ході презентації глобального сервісу заступник голови правління ПриватБанку Олександр Вітязь, нова технологія кардинально вирішує проблему доступності безконтактних платежів масовим користувачам і дає можливість легко перетворити в безпечний електронний гаманець будь-який сучасний смартфон.

"Ще вчора для того, щоб надавати клієнтам можливість безконтактної оплати, будь-якому банку потрібно було тільки по частині бюрократії підписувати 9 документів на 287 сторінок, не кажучи вже про необхідність емісії спеціальних карток, наклейок або використання "нових" сім-карт мобільних операторів, - заявив Олександр Вітязь. - Тому ніхто навіть не дивувався, що ця технологія була так слабо представлена не тільки у нас, але і на багатьох розвинених фінансових ринках".

"Хмарні" NFC-платежі за допомогою смартфонів приймають будь-які термінали в торговій мережі різних країн світу, що працюють за цією технологією. Технологія тестувалася як у Росії, Україні, Польщі та Німеччині, так і США, Канаді, Сінгапурі та інших країнах. Щоб використовувати смартфон як NFC-гаманець, потрібно просто встановити платіжний додаток Приват24 або LiqPay, авторизуватися за номером телефону і підключити свої банківські картки. Найближчим часом "хмарний" NFC буде працювати і в одному з популярних платіжних сервісів UBANK.

Нова технологія буде доступна масовим користувачам Android мобільних пристроїв з вбудованим чіпом NFC вже в березні, після офіційного виходу нової версії операційної системи 4.4 KitKat. Використовувати цю технологію для розширення можливостей своїх мобільних сервісів можуть будь-які банки - ПриватБанк вже зробив API нового сервісу загальнодоступним на api.privatbank.ua/nfc.

ПриватБанк є одним з найбільш високотехнологічних світових банків. У числі технологій, які були запроваджені ПриватБанком вперше у світі SMS-банкінг (1999 рік), ОТР-паролі через SMS (2000), Р2Р-перекази між картками (2003), "Електронна здача" (2009), Онлайн-інкасація (2010) та інші.

У 2012 році ПриватБанк став одним із перших світових банків, який впровадив технологію безконтактного обслуговування клієнтів з допомогою QR-кодів. Сьогодні кожен третій клієнт банку користується його послугами через Інтернет і мобільні додатки. Детальніше на сайті: privatbank.ua

admin


За матеріалами прес-офісу ПриватБанку в Закарпатській області

ТЕГИ : Приватбанксмартфон

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат