Сьогодні — день жалоби за загиблими під час протистоянь

admin 20.02.2014 09:23 ПОЛІТИКА

Згідно указу Президента сьогодні — день жалоби за загиблими під час протистоянь, які відбувалися в Києві з 18 по 19 лютого і продовжується зараз на Майдані Незалежності


День жалоби оголошений згідно указу Президента № 82/2014.
"У зв'язку з людськими жертвами внаслідок масових заворушень в Україні постановляю:
1. Оголосити в Україні 20 лютого 2014 року днем жалоби.
2. У день жалоби на всій території України:
приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій;
відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач", - йдеться в Указі.
Нагадаємо, станом на 18.00 19 лютого лікарі "швидкої" надали медичну допомогу 426 учасникам акцій протесту.
Наразі на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я з різноманітними травмами та ушкодженнями, вогнепальними пораненнями та опіками знаходиться 277 учасників масових заходів.
За інформацією Департаменту, станом на 18:00 число загиблих учасників акцій протесту – 26 осіб.
Відзначимо, що з 18 лютого в Києві розпочалися сутички між учасниками акцій протесту та правоохоронними органами. Варто також додати, що з 19 лютого відповідно до рішення Кабінету міністрів Київ став закритим містом і всі в'їзди до столиці перегороджені КПП, а в'їзд до міста обмежений.
З 20:00 18 лютого правоохоронці розпочали антитерористичну операції на Майдані Незалежності, в результаті якої виникли сутички з учасниками масових протестів, які тривають з листопада минулого року. Результатом баталій стало спалення Будинку профспілок, де знаходився так званий Штаб революції. Протистояння призвело до численних жертв з обох боків конфлікту. Станом на зараз на Майдані незалежності досі триває протистояння.
Пізніше переважно в західних регіонах України учасники акцій протесту почали захоплювати обласні державні адміністрації, а також обласні управління МВС, райвідділи та прокуратури.
У зв'язку з вищезазначеним, в Україні оголошено про початок проведення антитерористичної операції. Про це повідомив голова СБУ Олександр Якименко. Антитерористична операція обумовлена нестабільною ситуацією в країні. За інформацією СБУ, за останні кілька діб понад 1500 одиниць вогнепальної зброї і 100 тисяч набоїв, опинилися в руках злочинців.
Додамо, що вчора відбулися переговори між лідерами опозиції та Президентом України. В результаті було досягнуто домовленості про тимчасове перемир'я та продовження переговорного процесу. В свою чергу лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош заявив, що його організація буде продовжувати протистояння попри домовленості опозиціонерів з владою про перемир'я.
"Хтось там хоче зупинити народне повстання шляхом проголошення фальшивого перемир'я. Офіційно заявляю, "Правий сектор" не підписував жодних угод і ні з ким ні про що не домовлявся, тому наступ повсталого народу має тривати", - відзначив Д.Ярош.
УНН

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат