1 млн. 221 тис. закарпатців- на обліку у Державному реєстрі фізичних осіб

admin 20.02.2014 10:06 СОЦІО

Закарпатці звітують про минулорічні доходи та обговорюють концепцію загальнодержавного декларування.


Жителі Закарпаття активно декларують доходи, отримані протягом 2013 року. Подають декларації до органу доходів і зборів за місцем реєстрації згідно з паспортними даними – тобто за податковою адресою платника.

– Щоб уникнути черг та створити сприятливі умови для громадян, Центри обслуговування платників області працюють в режимі до «останнього клієнта», крім того, для зручності подати декларацію можна в електронному вигляді, – інформує Микола Бутенко, заступник начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

В Україні може бути впроваджено загальнодержавне декларування громадянами майна та доходів. Поки що проходить обговорення концепції такого декларування, зокрема, його порядок та принципи.

Над Концепцією спільно працювали фахівці Міндоходів та аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers. Закарпатці теж можуть долучитися до обговорення. Висловити свою думку можна на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів, або надіслати свої пропозиції на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua, – каже Микола Бутенко.

– Обговорюємо не готовий законопроект, а   концептуальні основи та елементи майбутньої системи декларування доходів. Адже прагнемо почути   думку громадськості, по-перше, розумного обмеження «загальності». Тобто процес декларування стосуватиметься не усіх фізичних осіб-платників податків, зокрема зареєстрованих в Закарпатській області, а тільки того кола осіб, які будуть вибрані за певними критеріями, які є визначені в цьому документі, – наголошує заступник начальника ГУ Міндоходів. Та додає, – загалом на території області в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків на обліку перебуває   майже 1 млн. 221 тис. фізичних осіб.

По-друге, вважаю, що незалежні експерти, громадські організації та громадяни з активною позицією можуть дати фаховий і конструктивний аналіз одному з основоположних принципів реформи – необхідність подання «разової декларації», якою пропонується підсумувати минуле і почати взаємовідносини із платниками з чистого аркуша, – зазначає Микола Бутенко.

– У нас є розуміння всієї важливості цієї реформи для суспільства, тому фахівці Міндоходів зі свого боку готові працювати над нею стільки, скільки буде потрібно, аби отримати в результаті ефективний документ, який працюватиме, – підсумовує фахівець.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : Міндоходівподатки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат