Англійці навчають закарпатських медиків (ФОТО, ВІДЕО)

admin 18.02.2014 09:47 ЗДОРОВ'Я

 

За словами як лікарів, так і медсестер, подібні тренінги допомагають вдосконалити  практичний та теоретичний досвід роботи, дають змогу дізнатися про європейські методи лікування, відтак й впровадити їх в нашій області.


В Ужгороді на базі тренінгового центру, який нещодавно розпочав діяти на базі інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки УжНУ, пройшли перші навчання з вдосконалення практичних та теоретичних навичок сімейних лікарів та медсестер   Ужгорода.

Такі спільні навчання допомагають чітко визначити роль медичної сестри, яка працюючи в тандемі із сімейним лікарем стає однією з ключових осіб у проведенні профілактичної роботи з населенням.
Тема семінару-тренінгу : «Організація превентивної медицини і скринінгу в практиці лікаря ЗПСМ у Великобританії».   Відомо, що за основу моделі роботи сімейного лікаря в Україні було обрано саме досвід медицини Англії. Тому знаково, що саме фахівці з-за кордону, де сімейна медицина працює давно і успішно, навчають наших фахівців. Два дні медсестра з Великобританії Жаклін Бейлі, яка працює помічником сімейного лікаря, ділилась з колегами досвідом роботи з пацієнтами, хворими на діабет та хронічні захворювання легенів. Зокрема, йшлося і про роботу з курцями, яких за словами Жаклін, близько 50 чоловік на рік таки вдається переконати позбутися шкідливої звички. Також гостя розповіла колегам про особливості роботи медсестри в Англії та про свій досвід роботи як з дітьми, так із дорослими пацієнтами.

Особлива увага приділялась такім розповсюдженим патологіям як артеріальна гіпертензія, хронічні захворювання легенів та органів дихання, ішемічна хвороба серця, цукровий діабет.  
Також практичні заняття з колегами провів доцент кафедри терапії та сімейної медицини інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки УжНУ Павло Колесник, який поділився з колегами напрацюваннями в європейській сімейній медицині в проведенні скринінгових досліджень, закцентувавши увагу на особливостях проведення диспансеризації.  
Важливість таких тренінгів саме для медсестер відзначила обласний терапевт Ольга Чемет та головна медсестра області Андріана Савич. У найближчих планах - проведення таких тренінгів для фахівців сімейної медицини інших районів Закарпаття.  

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатській області

ТЕГИ : медицинаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат