Технології розбрату. Як хочуть посварити закарпатців

15.02.2014 10:17 ПОЛІТИКА

Хто вигадує приводи для сварок?

З роботою політтехнологів Україна познайомилася ще перед Помаранчевою революцією 2004 року. Тоді нас чітко роз’єднували на «бандитів» зі Сходу та «бандерівців» із Заходу. Нас розмежовували і сварили мовним питанням, питанням НАТО та історичними протиріччями.

Зараз відбувається щось подібне. Час від часу хтось вигадує якусь акцію, яка повинна посварити і розмежувати людей. У відповідь на активізацію представників ультранаціоналістичних організацій свої акції проводять і сепаратисти Сходу. Крим узагалі вже на рівні свого парламенту хоче приєднання до Росії, а, наприклад, у Донецьку пройшла акція прихильників Донецько-Криворізької республіки з транспарантами

«Катам ОУН-УПА — вічні прокльони народів», «Донецько-Криворізька республіка — територія Російської Федерації», «За правду! За землю руську! За віру православну!». Під час проведення акції всім охочим навіть роздали паспорти Донецької республіки.

Щось подібне відбувається і в Харкові, де за сприяння влади створено велике угруповання «Оплот», яке відкрито оголосило себе ворогами Майдану. До «оплотівців» також приєдналися російські байкери «Нічні вовки» та російське козацтво.

Окрім таких шовіністичних   заходів відбуваються постійні провокативні організовані за відповідні гонорари заходи. Цього тижня, наприклад, кілька сотень «тітушок» прийшли «прибирати» барикади, бо, мовляв, соромно за брудний Київ. І лише чудом не пролилася кров.

А зовсім недавня акція так званих «солдатських матерів» просто з розряду блюзнірських. Кілька десятків тітоньок у футболках із написом «Солдатські матері» підійшли до барикад і повиривали хрести, поставлені активістами за загиблими від рук «Беркута» на Майдані людей. Трохи згодом цих «солдатських матерів» було опізнано. Одна з них аферистка з Севастополя, яка синів і не мала. А ще деяким «солдатським матерям» узагалі було по 25—30 років.

На жаль, щось подібне відбувається і в Закарпатті. Пересварилися між собою не тільки політики, а й журналісти. Найбруднішими інформаційними перепалками цього тижня були взаємні звинувачення у збоченнях між редактором балогівського сайта «Закарпаття. Онлайн» Олегом Дибою та редактором сайта Івана Волошина «Вся закарпатська правда» Віталієм Голубом. Сайт Голуба розповсюдив інформацію про те, що в них є інформація про педофільні нахили Диби і вони просять журналістів провести розслідування цього збочення. У свою чергу Олег Диба на своєму сайті опублікував інформацію про те, що нібито в готелі, який належить Іванові Волошину, в сауні встановлена прихована відеокамера і вже зібрано купу компрометуючих матеріалів, серед яких і гомосексуальні практики самого Волошина з Віталієм Голубом. І як весь цей бруд повинні сприймати читачі?

Що стосується сварок між політиками, то цього тижня доволі скандальною була антикорупційна публікація на сайті «Нове Закарпаття» про нелегальних перевізників. Сайт розмістив десятки номерів автобусів, які працюють без ліцензій і, відповідно, «кришуються» головним у автоперевезеннях в області Сергієм Слободянюком. Замість того, щоб спростувати інформацію щодо нелегалів-перевізників, сайт Слободянюка «УА-Репортер» вдається до брудної публікації проти нардепа Івана Бушка, який нібито стоїть за сайтом «Нове Закарпаття». Публікація починається з листа від читачів, які незадоволені діяльністю нардепа Бушка, а далі переростає в доволі примітивні необґрунтовані нападки.

Ну і, нарешті, ще одна перепалка тижня — русинська. Варто було активізуватися журналістові Миколі Старості у плані популяризації русинського руху, як звідкись вилізли русини, яких уже тривалий час підгодовує Балога. Балогівські русини у своїй заяві намагалися переконати громадськість, що вони більш «русинисті» і вже 20 років борються за нашу самоврядність.

Всі ці суперечки і взаємні «наїзди» свідчать про те, що ми далекі від єдності. Немає того стержня, який зміг би нас об’єднати, щоб зупинити сварки і почати щось створювати на благо кожного. На жаль…

Коментарі :


15.02.2014 20:33 земляк

Нічого дивного...

Коли люди доведені до зубожіння, а політики - захищають тих, хто їх підтримує та "кришує" - писаки від різновекторних видань - тупо заробляють... бабло!
Для останніх - немає різниці про що писати: про Чернобиль, про вибори, про Врадіївку, про Майдан, про... технології розбрату!

Адже, багато із нас, вже прийшли до знаменника, що червона лінія боротьби українців, зараз проходить не між бідними і багатими, не між Сходом та Заходом, не між православними та католикоми, не між руськими та націоналістоми, не між владою та людьми...

Сьогодні КОЖЕН громадянин України, воює САМ за СЕБЕ! За те, щоб більше - не брехати собі ж, щоб не красти - у себе ж, щоб не бути байдужим - до свого майбутнього, щоб не бути - стороннім глядачем навколо подій, що відбуваються в країні!

Саме тепер має місце пік протистояння НАСЕЛЕННЯ проти НАРОДУ, який народжується з першого!

Тому головне ЗАВДАННЯ всіх та кожного з нас є: САМОМУ знайти в собі сили та - перейди від МЕШКАНЦЯ до ГРОМАДЯНИНА!

Зможемо зробити останнє – переможемо та підемо далі, у краще завтра: чи то з цівілізованою Європою, чи за нею!
Не переможемо себе – залишимось в страху, невірі, рабстві, незалежно від керманича: чи-то "межигірського папи", чи-то "качанівської косатки", чи-то путіновського кума, що пропонує такий собі – "український вибір"!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат