Підлітки втекли з інтернату, щоб заробляти жебракуванням   у Києві

Василь Козак 14.02.2014 14:24 ПОДІЇ

25 січня з Перечинської школи-інтернату зникли четверо вихованців від 14 до 17 років.


Керівництво школи звернулося до міліції, а оскільки знайти зниклих за гарячими слідами не вдалося, слідчий райвідділу відкрив кримінальне провадження за фактом умисного вбивства неповнолітніх (така кваліфікація дає правоохоронцям більше повноважень при розшуку людей).

Орієнтування на вихованців інтернату розіслали в усі підрозділи міліції України, до їхнього пошуку підключили багато Інтернет-ресурсів, ЗМІ, громадську організацію «Пошук зниклих дітей». На щастя, найгірші побоювання щодо долі підлітків не підтвердилися. Одного з них знайшли через два дні у Львові, а ще двох через 16 днів у Києві. Хлопці розповіли, що вирішили трохи помандрувати — спочатку пішки за 4 години добралися до Ужгорода, а звідти поїздом виїхали у східному напрямку. У Львові школярі заночували на вокзалі, після чого розділилися — двоє з них вирішили їхати до столиці й заробляти на життя жебракуванням. Той факт, що підлітків посилено розшукує міліція, їх самих особливо не бентежив.

Як повідомила редакції Мирослава Пекар із Перечинського райвідділу міліції, після повернення зі школярами провели профілактичну бесіду в секторі кримінальної міліції у справах дітей. Одного зі зниклих, 14-річного хлопця, все ще не знайшли.

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат