Сочі — 2014: Фуркад — король, а у наших — бронза

Андрій Слохіняк, студент відділення журналістики УжНУ 14.02.2014 12:01 СПОРТ

Олімпійські ігри у Сочі радують уболівальників черговими звитягами їхніх улюбленців. Ми не можемо, на жаль, умістити усе, що відбулось за цей тиждень, у ці рядки, але деякі тенденції все-ж таки можемо простежити і виокремити.

Останні дні старого короля... Перший день у літній столиці Росії відзначився тим, що на біатлонному стадіоні “Лаура” норвежець Оле Ейнар Бйорндален показав усім, хто на світі найсильніший і найстарший. Спринт лише довів це твердження, адже у 40 років, з яким половина віддана цьому виду спорту, мати таку форму — це просто вражає!

Нехай живе новий король! Однак знатний норвежець усім розповів про те, що пора покидати королівський престол. І усі журналісти почали шукати серед біатлоністів нового володаря престолу. Гонка переслідування та індивідуальна гонка просто продемонструвала те, що достойний його лише француз Мартен Фуркад. Він під час останніх стартів на одному диханні став першим серед інших біатлоністів і двічі здобув олімпійське золото Сочі.

Королі ковзанів. Нідерланди завжди дивували усіх власною неординарністю. Білі ігри не виняток, адже у швидкісному бігу на ковзанах помаранчеві завоювали дванадцять злитків, з яких чотири золоті, три срібні і і п'ять бронзових, що дало можливість зайняти 4 сходинку у поточному медальному заліку.

Колишні українські фігуристки завойовують п'єдестал. Мабуть, усім прихильникам фігурного катання відомі і знайомі імена Тетяни Волосожар та Альони Савченко. У середу Україна, можливо, пожалкувала за те, що відпустила таких талантів на чужину, захищати кольори відповідно Росії та Німеччини. Так Альона Савченко у парі з Робіном Шолковим завоювали бронзу, а Тетяна Волосожар — золото.

Вісім років очікувань. Саме протягом такого відрізку часу ми чекали на якусь нагороду на зимових іграх. Ванкувер не дав жодної медалі українцям, однак протягом останнього року після вдалих виступів українських біатлоністок на Кубку світу жевріла надія на олімпійські нагороди саме у цьому виді спорту. У спринті 7,5 км серед жінок Віта Семеренко подарувала Україні бронзовий злиток, а у гонці переслідування її сестра Валя лише п'яте місце зайняла, хоча мала непогані шанси, аби піднятись на п'єдестал пошани. Але ще понад тиждень залишилось до завершення змагань у Сочі, тому надія на подальші успіхи наших вмре останньою.

Андрій Слохіняк, студент відділення журналістики УжНУ

ТЕГИ : зимова олімпіада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат