Футбол. Дубль Максима Шапетка присоромив «Великі Лучки»

Євген Свищо для rionews 12.02.2014 16:10 СПОРТ

Одним із найцікавіших поєдинків зимової першості Мукачівського району з футболу 2014 року було сусідське дербі між «Горондою» та «Великими Лучками». Пропонуємо читачам огляд-аналіз двобою. Матч пройшов на стадіоні в селі Великі Лучки за рівної боротьби.

Лучківці більше володіли м’ячем – 51 на 49 %, та за створеними гостротою була рівновага – 38:38. «Великі Лучки» мали перевагу ще за п'ятьма показниками: ударами – 16:15, штрафними ударами – 15:7, вдалими діями воротарів – 15:5, прострільними передачами – 7:6 та застосованими проти суперника офсайдами – 2:0. 42 % своїх атакувальних дій лучківці створили по центру, 34 % – правим флангом та 24 % – лівим флангом.  

«Горонда» мала перевагу за п'ятьма компонентами: влучаннями в площину – 9:4, вдалими діями польових гравців під час руйнування атакувальних дій суперника – 79:69, навісними передачами – 7:6, кутовими – 6:4, одинадцятиметровими штрафними ударами – 1:0. Гра була коректною – не показано жодної червоної і пред'явлена тільки одна жовта картка. 39 % атакувальних дій горондівці створили правим флангом, 32 % – по центру та 29 % – лівим флангом.

Перший тайм, у порівнянні з 2-ю половиною, горондівці провели феєрично. Вони мали перевагу, як у володінні м’яча – 54 на 46 %, так і за більшістю показників: гострими атаками – 26:21, ударами – 8:6, влучаннями в площину – 5:1, прострільними передачами – 4:2, навісними передачами – 6:5, штрафними ударами – 6:4, кутовими – 5:2, вдалими діями польових гравців під руйнування атакувальних дій суперника – 41:40. 53 % атакувальних дій «Горонди» відбувались правим флангом, 24 % – по центру   та 23 % – лівим флангом. Лучківці мали перевагу тільки за вдалими діями воротарів – 10:2. 51 % їх атакувальних дій виникли по центру, 25 % – лівим флангом та 24 % – правим флангом.

Якщо розділити 1-й тайм на три рівні частини, то його початок пройшов за невеликої переваги горондівців як за володінням м’ячем – 53 на 47 %, так і за якістю гри. За перші 12 хвилин «Горонда» переважала «Великі Лучки» за чотирма компонентами: гострими атаками – 8:7, ударами – 3:2, навісними передачами – 2:0 та кутовими – 3:1. За влучаннями в площину була рівновага – 1:1. Паритет був і за штрафними ударами – 2:2, жовтими картками – 0:0 та офсайдами – 0:0. Лучківці переважали суперника за трьома показниками: прострільними передачами – 2:0, вдалими діями воротарів – 3:0, вдалими діями польових гравців під руйнування атакувальних дій суперника – 16:13.

В середині тайму горондівці мали перевагу як у володінні м’яча – 52 на 48-ми %, так і за кількістю створеної гостроти біля воріт суперника – 9:7. За ударами була рівновага – 2:2. «Горонда» завдала свої постріли на 17-й та 22-й хвилинах. Перший з них став завершенням атаки правим флангом. м’яч влучив у лівий кут, та йому бракувало сили і воротар забрав м’яч до рук. Великі Лучки відповіли двома ударами на 21-й та 23-й хвилині. Після першого з них, із дистанції 25-ти метрів, м’яч пролетів у метрі-півтора над поперечиною. Горондівці отримали перевагу за влучаннями в площину – 1:0. Рівновага була ще за чотирма показниками: вдалими діями польових гравців під час руйнування атакувальних дій суперника – 15:15, кутовими – 0:0, жовтими картками – 0:0 та офсайдами. Горондівці також переважали суперника за прострільними передачами – 2:0 та штрафними ударами – 1:0. Лучківці випередили опонентів тільки за навісними передачами – 2:1 та вдалими діями воротарів – 3:1.

Кінцівка 1-го тайму стала для «Горонди» найкращим відрізком, а для «Великих Лучок» – найгіршим. Горондівці перевершили опонентів як за володінням м’яча – 57 на 43 %, так і за більшістю компонентів: кількістю гостроти, створеної біля чужих воріт – 9:7, ударами – 3:2, влучаннями в площину – 3:0, прострільними передачами – 2:0, штрафними ударами – 3:2, кутовими – 2:1 та вдалими діями польових гравців під час руйнування атакувальних дій суперника – 13:9. Їх запал був нагороджений на 25-й хвилині, коли вони вчергове прорвались правим флангом. Після прострільної передачі у штрафний майданчик, м’яч влучив у руку одному із захисників і арбітр призначив пенальті. Максим Шапетка ударом з одинадцятиметрової позначки переправив м’яч у лівий кут – 1:0.

Лучківці, які мали перевагу над опонентами тільки за вдалими діями воротарів – 4:1, спробували реваншуватись біля чужих воріт, та суперники жорстко їх зустрічали – на 26-й хвилині арбітр показав   жовту картку. На 34-та хвилині горондівці зіграли у відборі м’яча, дальнім пасом вивели одного зі своїх нападників віч-на-віч з воротарем. Форвард влучно пробив у кут, та голкіпер зміг зачепити м’яч і врятувати партнерів від голу. Шкіряний пролетів у сантиметрах поруч зі стійкою. Після навісу з кутового один із горондівців влучно пробив головою, та воротар зреагував. Рівновага   була за навісними передачами – 3:3 та офсайдами – 0:0.

Другий тайм пройшов за невеликої переваги «Великих Лучок», які взяли під свій контроль володіння м’ячем – 56 на 44 % і випередили опонентів за кількома показниками: гострими атаками – 17:12, ударами – 10:7, штрафними ударами – 11:2, прострільними передачами – 5:2, кутовими – 2:1, вдалими діями воротарів – 5:3 та створеними опонентам положеннями поза грою – 2:0. 44 % атакувальних дій великолучківців створювались правим флангом, 33 % – по центру   та 23 % – лівим флангом. «Горонда» перевершила опонентів тільки за влучаннями в площину воріт – 4:3 та вдалими діями польових гравців при руйнуванні атакувальних дій опонентів – 38:29. 40 % своїх атакувальних дій горондівці створили по центру, 35 % – лівим та 25 % – правим флангами. Рівновага була за навісними передачами – 1:1 та жовтими картками – 0:0.  

Якщо розділити тайм на три рівні частини, то на його початку лучківцям вдалось перевершити опонентів як за володінням м’ячем – 54 на 46 %, так і за кількома компонентами: гострими атаками – 6:4, ударами – 3:2, прострільними передачами – 1:0, кутовими – 1:0 та вдалими діями воротарів. «Великі Лучки» могли зрівняти рахунок на 39-й хвилині, коли в атаці правим флангом зробили простріл на одного з своїх нападників. Форварду вдалось завдати якісного удару, та м’яч пролетів в сантиметрах повз праву дев'ятку. «Горонда» відповіла на 42-й хвилині, коли вчергове зіграла у відборі (на початку 2-ї половини матчу вона знову перевершили суперника за вдалими діями польових гравців під час руйнування атакувальних дій суперника – 17:9). Після того, як вони вивели одного зі своїх форвардів на ударну позицію, м’яч після удару нападника полетів у півметрі від стійки. На 45-й хвилині горондівці пробили влучніше, коли, після гри рукою суперника, заробили свій єдиний у цьому відрізку штрафний удар майже від центрального кола. Після навісу у воротарський майданчик (за кількістю навісних передач на початку 2-го тайму «Горонда» переважала опонентів – 1:0), воротар не дотягнувся до м’яча на виході з воріт. Цим ляпом скористався кращий горондівський бомбардир Максим Шапетка, який головою переправив м’яч у сітку і оформив дубль – 2:0. Лучківці відповіли на 48-й хвилині, коли під час чергової атаки по центру пробили двічі. Перший удар з 30-ти метрів захисники заблокували. Після повторного пострілу з 20-ти метрів, м’яч зрикошетив від одного із захисників, зменшив швидкість свого польоту і полетів у лівий кут, та воротар без надзусиль взяв його в руки. Рівновага була за влучаннями в площину – 1:1, штрафними ударами – 1:1 та офсайдами – 0:0.

У середині 2-го тайму «Великі Лучки» домінували як за володінням м’ячем – 53 на 47 %, так і за іншими показниками: влучаннями в площину – 3:2, штрафними ударами – 5:1, навісними передачами – 1:0, кутовими – 1:0 та застосованими проти суперника офсайдами – 1:0. Вони могли скороти розрив у рахунку вже на 50-й хвилині, коли завершили пострілом у правий кут чергову атаку по центру. Воротар вчасно змістився, відбив м’яч перед собою та з другої спроби заволодів ним. Горондівці відповіли через 2 хвилини прицільним ударом, та м’яч полетів поруч із правою дев'яткою. Під час атаки на 54-й хвилині лучківці двічі загострили ситуацію. Особливо небезпечно було після навісу з кутового, коли захисник необачно скинув м’яч під удар нападнику «Горонди». Той поцілив точно в лівий кут, та воротар зумів у падінні відбити цей постріл. Горондівці випередили опонентів тільки за гострими атаками – 6:4, ударами – 3:2 та вдалими діями польових гравців під час руйнування атакувальних дій суперника – 14:10. Рівновага була за прострільними передачами – 1:1 та вдалими діями воротарів – 2:2.

Кінцівка тайму стала для «Великих Лучок» найкращим відрізком, а для «Горонди» – найгіршим. Лучківці перевершили опонентів як за володінням м’яча – 61 на 39 %, так і за більшістю компонентів: гострими атаками – 7:2, ударами – 5:2, штрафними ударами – 5:0, прострільними передачами – 3:1, вдалими діями воротарів – 1:0, вдалими діями польових гравців під час руйнування атакувальних дій суперника – 10:7 та застосованими проти суперника офсайдами – 1:0. Три удари «Великих Лучок» полетіли вище поперечини, а решта – повз стійку. Горондівці мали перевагу за влучаннями в площину – 2:0 та кутовими – 1:0. Рівновага була за навісними передачами – 0:0. Найнебезпечніший момент кінця тайму відбувся на 62-й хвилині біля лучківських воріт, коли «Горонда» завершила влучним ударом свою триходівку по центру, та суперників від голу врятувала стійка. Ще через 4 хвилини «Великі Лучки» завершили ударом свою атаку правим флангом, та м’яч пролетів у сантиметрах від правої стійки. Завершальне слово було за горондівцями, які на останній 72-й хвилині завдали удару під поперечину. Воротар перевів м’яч на кутовий, підсумувавши перемогу «Горонди» – 2:0.

Євген Свищо для rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат