ДАІ Закарпаття попереджає: постійні опади підвищують ризик виникнення ДТП

admin 11.02.2014 16:12 СОЦІО

За даними Закарпатського гідрометеоцентру 11-12 лютого на території області очікується продовження дощів, з більшою інтенсивністю вночі. У зв'язку з цим Державтоінспекція Закарпаття нагадує водіям правила безпечної їзди в дощ:

   - Перше і найважливіше правило в умовах поганої погоди і обмеженої видимості - дотримання безпечного швидкісного режиму та дистанції.
   - У перший час після початку дощу потрібно бути особливо уважним і обережним, не перевищувати швидкість, не робити різких маневрів і гальмувань. Справа в тому, що на початку дощу бруд, що є на дорозі, розмокає, й дорога стає надзвичайно слизькою.
   - Якщо дощ настільки сильний, що ви втрачаєте з поля зору транспорт, що їде попереду, необхідно відмовитися від продовження руху.
   - У дощ, а особливо з настанням сутінок, водіям і пішоходам для підвищення безпеки рекомендується обов'язково виділити себе на дорозі.
   - Навіть в гарну погоду світло фар зустрічного транспорту заважає водіям здалеку помітити людину на дорозі, а в дощ, видимість для водіїв скорочується ще сильніше - на мокрій дорозі вночі відбивається світло фар і дорожніх ліхтарів. Пішоходам важливо враховувати дану особливість і несподівано не виходити на дорогу.
Пам'ятайте, погіршення погодний умов негативним чином впливає на безпеку руху, підвищуючи ризик виникнення дорожньо-транспортних пригод.
УДАІ УМВС України в Закарпатській області

ГАИ Закарпатья предупреждает: постоянные осадки повышают риск возникновения ДТП
По данным Закарпатского гидрометеоцентра 11-12 февраля на территории области ожидается продолжение дождей, с большей интенсивностью ночью. В связи с этим Госавтоинспекция Закарпатья напоминает водителям правила безопасной езды в дождь:
   - Первое и самое важное правило в условиях плохой погоды и ограниченной видимости - соблюдение безопасного скоростного режима и дистанции.
   - В первое время после начала дождя нужно быть особенно внимательным и осторожным, не превышать скорость, не делать резких маневров и торможений. Дело в том, что в начале дождя грязь, что есть на дороге, размокает, и дорога становится чрезвычайно скользкой.
   - Если дождь настолько сильный, что вы теряете из виду транспорт, идущий впереди, необходимо отказаться от продолжения движения.
   - В дождь, а особенно с наступлением сумерек, водителям и пешеходам для повышения безопасности рекомендуется обязательно выделить себя на дороге.
   - Даже в хорошую погоду свет фар встречного транспорта мешает водителям издалека заметить человека на дороге, а в дождь, видимость для водителей сокращается еще сильнее - на мокрой дороге ночью отражается свет фар и дорожных фонарей. Пешеходам важно учитывать данную особенность и неожиданно не выходить на дорогу.
Помните, ухудшение погодный условий негативным образом влияет на безопасность движения, повышая риск возникновения дорожно-транспортных происшествий.
УГАИ УМВД Украины в Закарпатской области

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат