Сергій Ратушняк: «ЄЦ» усією фракцією виявився збанкрутілим підприємством»

08.02.2014 11:49 ПОЛІТИКА

На сесії Ужгородської міської ради, яка мала на меті розглянути соціально-політичну ситуацію в країні та прийняти бюджет,   від Ради старійшин виступив і екс-мер Сергій Ратушняк.


Сергій Ратушняк зробив невеликий екскурс у політичну історію України. «Ми перетворилися в дійну корову для офшорних компаній. Ми упустили момент, коли при Кравчуку кораблі Чорноморського флоту продавали за ціною металобрухту, здавалися за безцінь стратегічні підприємства, стадіони і, зрештою, ядерна зброя. Ми були третьою потужною державою світу. Завдяки цьому ми могли врегулювати чимало питань. Але не сталося», — переконаний політик. Згодом, із його слів, тривало здавання залишків економічного потенціалу олігархам при президентові Леонідові Кучмі. Потім з’явилася помаранчева влада, яка вирішила перезавантажувати не систему, а крісла. Те саме роблять «регіонали».

«Сьогоднішня влада й не приховувала, для чого хотіла керувати країною. Ситуацію можна підсумувати кількома цифрами. Влада прийшла при борзі у 140 мільярдів гривень, зараз борг перевищує 700 мільярдів. Причому зарплати і пенсії застрягли на місці. Закладено бюджет, у якому вже 60 мільярдів дефіцит, тобто грошей, які вам обіцяють, не буде. 100 мільярдів уже розписані на свої фірми, при цьому не на потужності й покращення економіки», — зазначив екс-мер.

Сергій Ратушняк переконаний, що Майдан виник через те, що нема за що жити. Щодо євроінтеграції, то в першу чергу треба було відмінити візи українцям, а разом із ними припинити і те приниження, яке відчувають українці при перетині кордону.
«Хіба Врадіївка вибухнула тільки через жінку? Та її в очі не знали. Це каталізатор, коли люди протестували проти беззаконня. Людям нема на що жити. Цим скористалися лідери опозиції, які до цього часу не могли 100 осіб зібрати на мітинг», — пояснює Сергій Ратушняк. У ситуації, що склалася, екс-мер пропонує провести перевибори. Тоді відбудеться перезавантаження рад.

Що ж стосується Закарпаття, то тут винен насамперед Віктор Балога. Нині, на думку екс-мера, колишній міністр уряду Азарова знову намагається взяти область під своє керівництво. Про це свідчать останні події в обласній раді, якою керує, нагадаємо, Іван Балога.

«ЄЦ» усією фракцією виявився збанкрутілим підприємством, — заявив Сергій Ратушняк.— Що таке Народна Рада Закарпаття? Іван Балога реєструє представницький орган, який мав розпочати роботу після розпуску обласної ради, бо це є другим пунктом після утворення нового органу». Насправді ж Балога побоявся розпустити легітимну обласну раду заради створення формальної Народної Ради.

Демократія — це процедура, тому регламент і вибори повинні засвідчувати її. «Знаєте, для чого існує правий і лівий берег річки? Для того, щоб вона могла текти. Так що будьте річкою, а не правим-лівим берегом», — закінчив свій виступ екс-мер.

ТЕГИ : майданвіктор балогасергій ратушняк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат