Для чого голові райради додаткові   800 тисяч

07.02.2014 17:39 ПОДІЇ

Бюджетний конфлікт стався на Виноградівщині. Прийняття бюджету району було під загрозою зриву. Як виявилося, голова райради, ставленик Балоги Олег Любімов зажадав на свої райрадівські потреби додаткових 800 тисяч гривень.


Про це повідомив голова РДА Михайло Кочіш на прес-конференції у вівторок. Якщо минулого року любімовцям вистачало 1,2 млн. гривень на обслуговування, то цього разу вони захотіли всі 2 млн. грн. Цей шантаж міг обернутися тим, що район не отримав би вчасно бюджет і бюджетники та інші категорії громадян, які згідно з законодавством мають підвищення у соціальних виплатах з початком цього року, насправді отримали би ті ж гроші, що і в 2013 році.

Зрештою, голова РДА вирішив не йти на конфлікт і бюджет таки прийняли. При чому балогівці Любімова отримали свої 2 млн. грн. за рахунок бюджету РДА. Керівник району Кочіш пішов на так, щоб не добивати і так майже порожні бюджети сільських рад.

До речі, як пише сайт «Нове Закарпаття», Закарпатська область перебуває на останньому місці в рейтингу регіонів України за охопленням дітей дошкільною освітою. У цифрах це виглядає так: на 100 місць у дитячих садках сьогодні претендують 139 дітей дошкільного віку. У тому самому Виноградівському районі на сьогодні на стадії будівництва перебуває 6 нових дитячих садків. Для завершення, скажімо, дитячого садка у с. Дюла необхідно всього 300 тис. гривень, а для закінчення I черги садка в с. В. Копаня — 400 тис. грн. Таким чином, апарат Виноградівської районної ради практично витратить на свої потреби — телефонний зв’язок, бензин, утримання будівлі, зарплати і премії — гроші, на які можна було б в найближчі 2—3 місяці «запустити» 2 дитячі садки.

ТЕГИ : виноградівщинавіктор балогаМихайло Кочіш

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат