Скільки закарпатські волонтери мають сплатити податків (ФОТО)

admin 29.12.2014 10:41 СОЦІО

 

У п’ятницю, 26 грудня, у Головному управлінні ДФС у Закарпатській області пройшов організований ДФСУ Всеукраїнський семінар-форум «Волонтерська діяльність в Україні».

Захід проходив у форматі відео-селекторного зв’язку, що дало змогу обговорити важливі питання, як зі сторони волонтерів з різних куточків країни, так і представників фіскальної служби, в онлайн режимі.

Під час семінару волонтери Закарпатської області почули з вуст працівників ДФСУ точку зору та отримали інформацію, що стосується особливостей внесення даних у Реєстр волонтерів антитерористичної операції, сплати податків фізичними особами – волонтерами, які доходи волонтера не оподатковуються при отриманні благодійної допомоги від громадян та юридичних осіб, а також при виплаті благодійної допомоги. Також вони дізналися, чи потрібно їм вести облік, і якщо так, то який саме, а також чи потрібно їм буде подавати звітність тощо.

Учасники заходу детально розглянули питання необхідної конфіденційності Реєстру волонтерів АТО та можливості скасування публічності цього реєстру.

Важливою темою обговорення було українське законодавство за напрямком ввезення товарів з-за кордону. Зокрема, волонтери отримали вичерпну інформацію стосовно товарів, які при ввезенні на митну територію України не підлягають оподаткуванню, а також про види товарів, ввезення яких до країни наразі заборонено.

Варто відмітити, що низку запитань, які цікавили волонтерів, ще законодавчо не визначено, тож їх буде узагальнено й передано на розгляд Громадських рад при органах ДФС з метою врегулювання.

Фахівці Головного управління ДФС у Закарпатській області завжди готові підтримати волонтерів, які першими відгукнулися та прийшли на допомогу не тільки українським військовим – учасникам АТО, але й вимушеним переселенцям з Криму та Донбасу. Оскільки волонтерський рух в Україні розвивається надзвичайно стрімко, благородні ініціативи потребують невідкладної підтримки держави та всілякого сприяння в межах чинного законодавства, у відомстві запевнили волонтерів, що разом ми зможемо і зробимо більше, та запропонували, за потреби, звертатись або в Головне управління, або митницю ДФС.

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : АТОвійнаподаткиволонтериЗакарпаттяСхідУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат