Закарпатцям пропонують перерахувати газ

admin 26.12.2014 11:30 ПОДІЇ

Залежно від обсягу газу, спожитого впродовж 2014 року, визначиться ціна кубометра на наступний рік. Це дозволить сім`ям, які не перевищили обсяг споживання до 2,5 тисяч кубометрів, сплачувати менше за газ.

На початку 2015 року ПАТ "Закарпатгаз" проведе перерахунок вартості газу споживачам, які сплачують газ по показах лічильника.

В середньому перерахунок здійснюється у 5,9% споживачів і в основному стосується домогосподарств, де газ використовується на потреби опалення. Перший квартал, а також жовтень-листопад 2014 р. були відносно теплими, що сприяло значній економії газу. Для підтвердження переходу з більшої в меншу категорію обов’язковою є наявність контрольного показника не тільки в грудні 2014 р., а й у січні 2015 р. Така вимога передбачена п.10 Правил надання населенню послуг з газопостачання.

Споживач має право на перерахунок цінової категорії вже через півроку, станом на 1 липня. Проте споживання природного разу за 6 місяців не повинно перевищувати 60% від обсягу річного споживання, що відповідає ціновій категорії в яку він хоче перейти. У разі виникнення спірних питань, що стосуються проведеного перерахунку, в ПАТ «Закарпатгаз» створена спеціальна комісія. Подати заяву на розгляд комісії можна у районних відділеннях газового господарства.

Ціна газу та методика перерахунку регулюються державою і ПАТ "Закарпатгаз" повинен чітко дотримуватись вимог законодавства. Визначати ціну газу на наступний рік у відповідності до обсягу енергоносія спожитого в попередньому році вимагає диференційована система оплати, яка діє в Україні з 2007 року. Кожна категорія споживачів має свою ціну за кубометр - ті, хто споживають більше - платять більше та навпаки. «Диференціація дозволяє сплачувати менше тим людям, які проживають в квартирах або будинках, в яких використовують сучасне газове обладнання» - зазначає голова правління Віталій Шатило.

Перерахунок є додатковим стимулом для ощадливого використання енергоносіїв, адже на сьогодні в Україні обмежена пропозиція природного газу власного видобутку, а ціна на імпортований дуже висока.

admin

Коментарі :


27.12.2014 22:34 ваня

Ваш сайт стане популярним у рази, якщо зробите невеликий аналіз споживання газу нашими чиновниками, депутатами, силовиками і іншими паразітами, які мають невеличкі особняки та більшість з них платить в першій категорії, до 2,5 тис. кубів в цьому мають бути зацікавлені газовики, бо там основні втрати і попасти в ці дома нереально. Кстаті, недостачу обліку газу потом розкидують на простий обніщавщий люд. Вот такі діла.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат