Лідера угорської парті "Йоббік" не пускатимуть в Україну

admin 25.12.2014 14:03 ПОДІЇ

Іштван Саваі, один з лідерів угорської радикальної партії Йоббік, повідомив, що не може перетнути український кордон, оскільки йому на 5 років заборонили в'їзд до України.

Подібна доля спіткала й іншого представника Йоббік - Лоранта Гегедюша. Про це останній дізнався лише, коли намагався перетнути кордон. Однак жодних пояснень з цього приводу політик не отримав, - пише Мукачево нет із покликанням на партійне видання alfahir.hu.

Іштван Саваі сказав, що рішення української влади не має жодних підстав та виправдання. Адже це стосується обмеження його особистого життя, оскільки його дружина із Закарпаття, є місцевою угоркою та громадянкою України. Тож політик не зміг відвідати свою родину та привітати своїх
похресників.

Лідер Йоббік звернувся із заявою до Міністерства закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини, аби вони втрутилися у ситуацію і рішуче засудило рішення української влади.

До цього, кільком членам партії, в тому числі Саваі, було заборонено в'їзд до Румунії строком на один рік. А нині, цілком можливо, і до США.

Нагадаємо, що саме Іштван Саваі неодноразово підкреслював, що мета партії Йоббік - це створення русинсько-угорської автономії на території Закарпаття. Представники партії були присутніми у якості офіційних спостерігачів на "референдумі" у Криму та на "виборах" у самопроголошених ЛНР та ДНР.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат