В УжНУ знайшли підроблену печатку

Rionews 23.12.2014 17:38 ПОДІЇ

У фінансових документах вишу була нелегітимна печатка.   Рішення про її створення не було, але нею користувалися. Сьогодні не можна сказати, скільки документів були нею пропечатані. Від оригіналу вона відрізнялася тільки зірочкою замість одиниці.

Про це повідомив в.о. проректора Олександр Сливка після офіційного завершення Вченої ради 23 грудня. Також він пояснював, що відбулося в УжНУ 2-5 грудня.  

Сьогодні відкриті три кримінальні справи стосовно подій 2-5 грудня. 1-кримінальне досудове з приводу хуліганства ПС у ректораті, 2-ге про погрози посадовій особі при виконанні обов’язків. У цій справді Сливка визнаний потерпілим. 3 – у Києві з приводу видачі дипломів студентам Чехії недержавного вишу.

2 грудня мала розпочати роботу слідча група з приводу справи про видачу дипломів іноземців у Чехії. Відкриття справи було зроблено на підставі листів, які ректор підписав трьома тижнями раніше та інформував, що в одному із приватних вишів Праги видаються дипломи із печаттю УжНУ. Того ж дня до вишу навідалися студенти, проблеми яких ,як пояснює Сливка, можна було вирішити у робочому порядку у межах факультетів, де вони навчаються.
Один студент претендував на стипендію, але не мав картки, тому стипендію не нараховували. Він хотів вирішити питання сесії, бо їхав у зону АТО. Другий студент – історик, який вимагав пільгу, бо його батько знаходився в Афганістані.

Після цього розпочалися погрози Правого сектору, а 5 грудня організація навідалася до УжНУ і мала намір вкинути до сміттєвого контейнера Олександра Сливку.

Основне завдання подій 2-5 грудня, за версією Сливки – розхитати колектив УжНУ, облити неправдивою інформацію для проведення певних дій в УжНУ. Більшість колективу шокована подіями і не розуміє, що відбувається.

Міністр освіти і науки Сергій Квіт поінформований стосовно ситуації у виші. Він висловив підтримку всьому колективу і сказав, що ужнівці повинні діяти активно і наводити порядок у своєму виші.

Федора Шандора ще 8 грудня попросили написати заяву на звільнення. Таку ж вимогу висували і Олександру Сливці нібито за вимогу хабаря у студентів, про яких ідеться вище.

Також стало відомо, що сьогодні ректор УжНУ Володимир Смоланка підписав наказ про призначення на посади проректорів ДВНЗ УжНУ. Серед них немає прізвищ Сливки і Шандора.
 

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат