9,5 млн гривень одержало Закарпаття завдяки воді

admin 03.02.2014 09:53 СОЦІО

Таку суму протягом 2013 року перерахували до казни закарпатські платники збору за спеціальне використання води.

Як зазначають фахівці Головного управління Міндоходів у Закарпатській області, ці надходження у порівнянні з 2012 роком збільшились на понад 1 млн. 400 тис. грн.

Наразі на Закарпатті зареєстровано 4782 юридичні та фізичні особи-підприємці – платники збору за спеціальне використання води.

Варто зазначити, що базовий (звітний) період для збору дорівнює календарному кварталу. Платники збору обчислюють суму збору наростаючим підсумком з початку року та складають податкові декларації за формою, встановленою в порядку, передбаченою статтею 46 Податкового кодексу.

Відповідно до статті 323 Податкового кодексу України, платниками збору є водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форм власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів або від первинних або інших водокористувачів, та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : податкиМіндоходіввода

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат