Українцям дозволять вільно носити зброю

admin 04.12.2014 11:31 ПОДІЇ

У Верховні Раді зареєстрований законопроект «Про вогнепальну зброю цивільного призначення», яким передбачається вільний продаж гладкоствольної і нарізної зброї.


Якщо він буде ухвалений парламентом, офіційно купувати, продавати і володіти зброєю зможе будь-який українець від 18 років і застосовувати цю зброю для самозахисту у випадку незаконного проникнення у житло.

Щоб придбати вогнепальну зброю, доведеться одноразово заплатити за свідоцтво на володіння зброєю, яке буде безстроковим і коштуватиме 500 неоподаткованих мінімумів громадян – сьогодні це 8500 грн.   Ці гроші, до речі, пропонують сплачувати у місцеві бюджети за місцем реєстрації покупця зброї.

Доведеться також офіційно пройти курс навчання щодо застосування зброї , який передбачатиме теоретичну, правову і практичну підготовку.

Власник зброї може носити зброю з собою, але так, щоб її було непомітно у громадських місцях – тобто використовувати кобуру, чохол чи сумку. Публічна демонстрація зброї і відкрите носіння заборонене.

При цьому власник зброї зобов’язаний мати при собі свідоцтво на володіння зброєю.

Зброя не може зберігатися у загальнодоступних місцях. Власники зброї повинні зберігати її у безпечному місці, яке унеможливлює доступ до неї інших осіб (в тому числі дітей).  

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат