Футбол. В зимову лобду найкраще грають у Ракошині

Євген СВИЩО для rionews 03.02.2014 15:00 СПОРТ

Зимовий чемпіонат Мукачівського району 2014 року перетнув свій екватор. На цій межі 1-го та 2-го кола відбувся центральний матч змагань між фаворитами – призером останніх років «Ракошином» та абсолютним літнім чемпіоном Мукачівщини 2013 року «Нижнім Коропцем».

Сам поєдинок відбувся на стадіоні села Великі Лучки, тому підтримка фанів була майже рівноцінною. Двобій пройшов за мінімальної переваги ракошинців, які створили більше загострень на чужій половині поля – 43:39. Три чверті своїх атакувальних дій команди виконали з використанням флангів. Протягом гри ракошинці мали перевагу за ударами – 9:8, влучаннями в площину – 3:2 та за рядом інших показників. «Нижній Коропець» перевершив своїх опонентів тільки за чотирма компонентами: прострільними передачами – 9:7, навісними передачами – 5:4, кутовими – 5:3 та вдалими діями воротарів – 11:5.  

Перша половина гри, яка тривала рівно 35 хвилин, пройшла в рівній боротьбі. «Ракошино» мало перевагу за трьома показниками: гострими атаками – 18:17, влучаннями в площину – 1:0, вдалими діями польових гравців у відборі м'яча – 47:40. «Нижній Коропець» у 1-му таймі випередив суперника за п'ятьма компонентами: ударами – 4:2, кутовими – 3:2, вдалими діями воротарів – 3:1,   штрафними ударами – 7:6 та потрапляннями в офсайд – 1:0. За рештою показників була рівновага.

Якщо розділити 1-й тайм на три рівні частини, то його початок пройшов за невеликої переваги «Нижнього Коропця», який за перші неповні 12 хвилин 7 разів загострював ситуацію на половині поля суперника (5 з них стались у відрізку з 2-ї по 4-ту хвилини). Майже половина коропівських атакувальних дій відбувались лівим флангом, звідки летіли прострільні передачі у штрафний майданчик. Вони завдали два удари на 4-й та 12-й хвилинах, та м’яч жодного разу не потрапив у браму. Гравці «Ракошина», які на старті 5 разів загрожували воротам суперника, більше половину наступальних дій створили правим флангом та до ударів справа так і не дійшла. Футболісти обох команд найкраще діяли у відборі м’яча, який за перші неповні 12 хвилин 31 раз переходив від однієї до іншої команди. Тому не дивно, що своєю грою запамятався тільки воротар «Ракошина», який на 10-й хвилині, під час прострільної передачі з лівого флангу, вдало зіграв на виході. За прострілами   мінімальну перевагу мав «Нижній Коропець» – 3:2, а єдину навісну передачу з правого флангу виконало «Ракошино» – 1:0. Ракошинці на старті 1-го тайму, в проміжку від 6-ї до 11-ї хвилини, чотири рази порушили правила на противагу жодному фолу від коропівців. Під час четвертого з них Віталій Жеренко отримав необов'язкову жовту картку в атаці за жорсткий фол проти захисника «Нижнього Коропця».

Середина 1-го тайму була найкращим відрізком «Ракошина», яке мало перевагу майже за всіма компонентами: гострими атаками – 9:3, ударами – 2:0, влучаннями у площину – 1:0, штрафними ударами – 3:1 та кутовими – 2:0 та створеними положеннями поза грою – 1:0. Коропівці можуть занести собі в актив хіба що перевагу за вдалими діями воротарів – 3:0 і польових гравців у відборі та при ліквідації атак суперника – 14:9. «Ракошино» більше атакувало правим флангом, а «Нижній Коропець» – лівим та через центральну зону. На 18-й хвилині ракошинець Сергій Лендєл завдав першого удару в грі, та м’яч пролетів повз ліву стійку. Ще через 2 хвилини його партнер Василь Куделко вперше влучив у площину воріт, та цьому пострілу бракувало сили і воротар зумів зреагувати. Крім цього моменту коропівський голкіпер був помічений на 15-й та 23-й хвилинах, коли якісно зіграв на виході з воріт. У цьому відрізку клуби отримали по одній жовтій картці за грубу гру проти опонентів, а форвард «Нижнього Коропця» Віктор Гей-молодший побачив перед собою необов'язкове жовте світло після того як порушив правила і спересердя вгатив по м’ячу після свистка.  

Кінець 1-го тайму став найкращим часом для гравців «Нижнього Коропця», які щохвилини загострювали ситуацію біля воріт суперника, створивши у відрізку з 26-ї по 33-ю хвилини 7 небезпечних атак. При цьому вони завдали два удари на 30-й та 31-й хвилинах. У першому епізоді м’яч пролетів поруч із лівою стійкою, а в другому – в двох метрах від неї. Також їм вдалось зробити дві прострільні та одну навісну передачу, які ніхто не замкнув.  

«Ракошино» створило дві небезпеки на 32-й та 33-й хвилинах, наслідком яких був один небезпечний простріл. Та до ударів справа не дійшла. Ракошинці запам'ятались більшою кількістю моментів у відборі м’яча та ліквідації небезпек біля своїх воріт – 21:12. З огляду на таку їх кількість не викликає здивування те, що воротарі в цьому проміжку жодного разу не продемонстрували свою майстерність.   Незважаючи на те, що «Ракошино» в кінці тайму більше захищалось, та саме на його користь арбітр більше призначав штрафні удари – 3:2. Коропівці атакували настільки завзято, що двічі порушували правила в нападі. Та всі фоли були несуттєвими, тому жовтих карток їх фігурантам арбітр не показував.  

У 2-му таймі, який тривав 42 хвилини, незначною перевагою володіло «Ракошино», яке випередило суперника за чотирма компонентами: гострими атаками – 25:22, ударами – 7:4, штрафними ударами – 9:3, вдалими діями польових гравців у відборі м’яча та ліквідації небезпек біля своїх воріт – 44:41. Зважаючи на те, що в 2-му таймі правила більше порушували коропівці, вони отримали єдину червону картку, а один з ракошинців побачив перед собою жовте світло. «Нижній Коропець» у 2-й половині мав перевагу за п'ятьма показниками: прострільними передачами – 4:2, навісними передачами – 3:2, кутовими – 2:1, вдалими діями воротарів – 8:4 та застосованими проти опонентів положеннями поза грою – 2:0.   За влучаннями в площину була рівновага – 2:2.

Якщо розділити 2-й тайм на три рівні частини, то його початок був дуже позитивним для «Ракошина». Воно, як і в середині 1-го тайму, мало перевагу за ключовими компонентами: гострими атаками – 10:7, ударами – 5:0, штрафними ударами – 3:1, кутовими – 1:0, вдалими діями польових гравців у відборі м’яча та ліквідації небезпек біля своїх воріт – 13:12. Найнебезпечніше біля коропівських воріт було на 39-й хвилині, коли ракошинці вдруге в грі влучили в площину. Віталій Жеренко виконав удар-простріл під поперечину, та воротар ціною надзусиль перевів його на кутовий. Запам'ятався також постріл Василя Куделка на 42-й хвилині, коли м’яч пролетів в метрі від стійки. Після решти ракошинських ударів на 40-й, 44-й та 48-й хвилинах, м’яч летів далеко повз ворота.

«Нижній Коропець» мав перевагу тільки за вдалими діями воротарів – 2:1. За рештою показників була рівновага.   Коропівці запам'ятались небезпечним прострілом з лівого флангу на 49-й хвилині, коли його, в штрафному майданчику, могли замкнути два гравці, та навіть не торкнулись до м’яча. Цей відрізок знову відбувся без карток.

У середині 2-го тайму невелика перевага за ключовими компонентами була вже на боці «Нижнього Коропця»: гострими моментами – 7:4, ударами – 2:1, прострільними передачами – 3:0, штрафними ударами – 2:1, кутовими – 1:0, вдалими діями польових гравців у відборі м’яча та ліквідації небезпек біля своїх воріт – 17:14. За рештою показників була рівновага. На 53-й хвилині коропівці вперше у матчі влучили у рамку воріт, та з цим ударом легко впорався воротар. Через хвилину пробивав Сергій Кундрик, та захисники самовіддано заблокували цей постріл.

На 60-й хвилині ракошинці втретє в поєдинку влучили у площину воріт. Вони побігли вперед правим флангом. Після того як коропівські захисники заблокували їм хід, перевели м’яч у центр на Василя Куделка. Той, пасом на форварда Михайла Морщука, відрізав захист суперника. Нападнику залишилось тільки переграти воротаря, що він і зробив ударом в лівий нижній кут – 1:0. Такий нелогічний гол побачили коропівські фани.

Кінець 2-го тайму був найцікавішим і пройшов на зустрічних курсах. Ракошинці мали перевагу за чотирма показниками: гострими моментами – 11:8, прострільними передачами – 1:0, вдалими діями польових гравців у відборі м’яча та ліквідації небезпек біля своїх воріт – 17:12, штрафними ударами – 5:0. Коропівці випередили опонентів п'ятьма компонентами: ударами – 2:1, влучаннями в площину – 1:0,   навісними передачами – 1:0, вдалими діями воротарів – 5:2 та кутовими – 1:0.

На 72-й хвилині на завершенні коропівської атаки, яка розпочиналась правим флангом   і завершувалась по центру, були Віктор Гей-молодший та Віктор Гей-старший. Син віддав під удар батьку, та м’яч після пострілу останнього пролетів у півметрі над поперечиною. Ще через дві хвилини масована атака лівим флангом з переведенням на правий край завершилась ударом-прострілом Сергія Кундрика. м’яч вдруге в поєдинку влучив у рамку воріт «Ракошина», та голкіпер виніс його кулаками за бокову лінію. Ракошинці на 76-й хвилині могли подвоїти рахунок, коли один з нападників вибігав один-на-один з воротарем. У цей епізод втрутився центральний захисник Василь Маринець, який протягом гри зірвав понад три десятки атак суперника. Та цього разу фол з його боку був розцінений арбітром як останньої надії і узаконений червоною карткою і наднебезпечним штрафним ударом. Після цього ракошинець отримав необов'язкову жовту картку за виконаний без свистка стандарт. Коли ж він все ж пробив по свистку, то м’яч полетів у двох метрах над поперечиною, підсумувавши мінімальну перемогу своєї команди над головним конкурентом за золоті нагороди.
                                                                               

Євген СВИЩО для rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат