Суд повернув Погорєлова   в мерське крісло

Активісти висловили свої побажання на вході до Ужгородської мерії... 28.11.2014 14:40 РАТУША

Ужгородці жити краще не стали, зате можуть споглядати «шоу мерів».

«Святе місце», як відомо, порожнім довго не буває. Так, «біля керма» в обласному центрі Закарпаття впродовж неповного місяця побували вже троє тимчасових секретарів-мерів.   Їхній попередник, екс-очільник Ужгорода Віктор Погорєлов упродовж восьми місяців судився за крісло мера, мотивуючи тим, що не була дотримана процедура його звільнення, а тому, мовляв, повернути крісло градоначальника є для нього питанням принциповим.

Близько 20.00 у вівторок 25 листопада розгляд його   судового позову добіг   кінця, відтак міське «шоу мерів» отримало своє продовження. Суддя у справі А. Сарай не тільки скасувала рішення Ужгородської міської ради про дострокове припинення повноважень мера Ужгорода Віктора Погорєлова, а й винесла ухвалу щодо негайного виконання рішення Ужгородського міськрайонного суду, незважаючи на апеляційний термін. І вже в середу 26 листопада без будь-яких вагань Погорєлов рішуче повернувся в мерію з правом відчинити кабінет, приступити до роботи з документами, проводити наради тощо.

«СТУРБОВАНИЙ ЗИМОЮ І ТАРИФАМИ» СТАРИЙ-НОВИЙ МЕР ВВАЖАЄ, ЩО ЙОГО «ТРЕБА ПІДТРИМАТИ»

Цього ж дня Погорєлов дав прес-конференцію для ЗМІ, з’явившись на ній доволі рум’яним, але без блиску в очах. Він повідомив, що судове рішення спонукало його приступити до роботи негайно і він уже провів дві наради. Міська рада, на його переконання, усунула його з посади голови міста незаконно «на тлі революційних та інших подій» під час «неоголошеної сесії, на яку зібралося 26 чоловік, а потім решту підганяли погрозами впродовж 2,5 години».

Винним себе він не вважає, оскільки обраний 18 тисячами ужгородців, тобто 33-ма відсотками голосів. Наразі, мовляв, дуже стурбований тарифами і прийдешньою зимою. Упродовж свого відсторонення з посади жив на пенсію і багато думав, а також заявив: «Вважаю, що мене треба підтримати». Мабуть, для більшої душевності спілкування нагадав, що має в Ужгороді дітей, онуків, чимало симпатиків, збудував дороги, мости, і двічі запевнив: «Я на вибори не піду, обіцяю».

Погорєлов також сказав, що відмовився від компенсації заро¬бітної плати, яку мав би отримати за минулі вісім місяців , якби залишився на своїй посаді. У колективі міськради його «зустріли нормально» і запевнив, що «не буде чіпати тих, кого призначили попередники». Втім, нового складу виконкому станом на середу він ще не бачив...

Журналісти ставили доволі прямі запитання. Чи напише Погорєлов заяву в разі, якщо проти нього знову збереться ужгородський Майдан, і яка кількість людей має зібратися, щоб він пішов геть?.. Проте чіткої відповіді присутні не отримали.

На слова журналіста Павла Федаки про те, що після останніх подій в Ужгородському «білому домі», «міську раду стали порівнювати з повією, яку вп’яте пустили по колу», Погорєлов парирував: депутати ж не хочуть іти!..

Активіст Іван Данацко закликав скласти повноваження і розпустити міську раду, аби припинити процеси гниття, які спостерігає місто, на що Погорєлов відповів: «А далі що?..»

Стосовно міських виборів, то вони, на глибоке переконання старого-нового мера, до жовтня наступного року є неможливими.

ЧИ БУДЕ НОВИЙ МАЙДАН ЧЕРЕЗ РЕВАНШ ПОГОРЄЛОВА?

Наразі немає жодної певності в тому, що депутати зі свого боку продемонструють оперативність та відповідну реакцію і скличуть позачергову сесію, аби не допустити повернення мера-реваншиста.

У середу о третій годині дня обурені поверненням Погорєлова ужгородці прийшли під мерію. Заклик зібратися поширила зранку спільнота «Євромайдан Ужгород» у соцмережах.

Активіст Юрій Світлик зачитав звернення від громади з вимогами: 1) встановити мораторій на виділення землі до моменту обрання в Ужгороді нової легітимної влади; 2) скасувати всі незаконні рішення за час перебування при владі всіх в.о. міського голови; 3) міському голові, заступникам і депутатам написати заяви на звільнення та ініціювати перевибори керівника міста і міської ради; 4) не виступати від імені громади, бо вона втратила довіру до влади, до моменту призначення виборів здійснювати виключно функції з забезпечення життєдіяльності міста.

Протестувальники мали на меті змусити Погорєлова, Андріїва, Волошина, Травіну і Фленька написати заяви про звільнення, проте нікого з них у робочий час на місці не було, відтак активісти зафіксували факт загальної відсутності міського керівництва відповідним актом. Після чого у сесійній залі міськради встановили плакат «Саморозпуск!»

На звернення активістів до голови ОДА з проханням пролобіювати дострокові вибори в обласному центрі, той погодився, що загалом міськрада перетворилася на цирк, але законних підстав для перевиборів мера і заступників наразі немає.

У середу також стало відомо, що вже подано апеляційну скаргу на судове рішення про повернення Погорєлова, а депутати почали збирати підписи... У четвер заступник міського голови Ярослав Шафарь повідомив про те, що депкорпус міськради ініціює зустріч з громадою Ужгорода з метою обговорити ситуацію на випадок розпуску ради, введення мораторію на земельний дерибан, а також визначити порядок виділення земельних ділянок сім’ям загиблих у АТО.

АКТИВІСТИ ВИМАГАЮТЬ САМОРОЗПУСКУ МІСЬКРАДИ

Активне обговорення останніх подій триває у соціальних мережах. На своїй сторінці у Facebook громадська активістка Юлія Дуб пише, що «толерантно ставилася до Віктора Щадея під час подій на Майдані, коли він поливав брудом друзів, що робили цю революцію, переживаючи, щоб ми не забрали від нього та його компанії посади». Цитуємо: «Толерантно ставилася, коли його призначали в. о. міського голови, навіть трохи співчувала, коли його «виживали» з крісла в. о. (хоча «няньо» пів ЄЦу через нього розігнав), але зараз хочу послати подалі разом зі своїми балогами, чубірками, андріївами, волошинами, погорєловами, ру¬м’янцевами...Ти проголосував за рига і тітушку Андріїва, який нічим не кращий за Погорєлова, а то й гірше. Ти продався за бабло і ти сам себе поховав. Ти та інші 39 депутатів, які з усмішкою на обличчі вернули регіоналів до влади. То ж єдине, що тебе хоч якось може реабілітувати — це ініціація саморозпуску міської ради і не як піар (як ти любиш), а реально довести до кінця. І не повертатися в депутатське крісло, щонайменше один термін».

Єдино правильний вихід, який може повернути обласний центр до нормального життя — це негайний розпуск Ужгородської міськради, написав на своїй сторінці у мережі Facebook журналіст Павло Федака. Події останнього місяця яскраво продемонстрували, що депутати Ужгородської міської ради є звичайними мародерами, які паразитують на тілі громади міста. Клоунада навколо звільнення та призначення цілої плеяди в.о. Ужгородського міського голови є тому наочним підтвердженням. А поновлення судом на посаді мера Віктора Погорєлова розворушило це зміїне кубло до межі, адже депутатському корпусу свої корупційні схеми потрібно буде узгоджувати з новим гравцем. Тому ці повії, очолювані запроданцем Щадеєм та використовуючи громадський осуд судового рішення, кинулися збирати підписи за відставку Віктора Погорєлова. Однозначно, що Погорєлов повинен скласти повноваження Ужгородського міського голови, але одночасно зі зграєю ужгородських «(де)путан», які розграбовують наше місто, переконаний Павло Федака.

Нагадаємо, що Віктора Погорєлова відправили у відставку 24 лютого 2014 року, внаслідок чого в.о. міського голови Ужгорода став Віктор Щадей. Після того, як 7 листопада Щадея відправили у відставку, обов’язки в. о. мера та секретаря ради кілька днів виконував Віталій Семаль. Після його відставки, з 20 листопада, в.о. мера Ужгорода став Богдан Андріїв. Імовірно, що надалі Андріїв залишиться секретарем міської ради, хоча рішення суду про відновлення на посаді Погорєлова ще можуть оскаржити.

Активісти висловили свої побажання на вході до Ужгородської мерії...

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат