На Закарпатті перебуває урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики

admin 25.11.2014 14:48 ПОДІЇ

Урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики
Геннадій   Друзенко перебуває на Закарпатті з суботи. В суботу він взяв участь в поминальних заходах з вшанування пам’яті закарпатців, жертв сталінських репресій.


Геннадій Друзенко вже зустрічався з представниками угорської, румунської, ромської громад.
«Я приїхав не інспектувати, а хотів побачити як живуть національні спільноти у вашому краї. Європейське гасло єдність у різномаїтті найкраще характеризує ситуацію на Закарпатті.   Я щиро вражений від діалогу з національними громадами вашого краю. Звісно ж через війну ми обмежені фінансовими ресурсами.   Але в нинішній ситуації, коли наші герої боронять країну проводити національні фестивалі та подібні заходи не дуже й доречно. Є інші можливості підтримки, які ми будемо застосовувати», - зазначив Геннадій Друзенко.
Водночас запевнив : після підписання угоди про асоціацію з ЄС можемо розраховувати на додаткову фінансову підтримку для нових проектів. «Вже   має маємо підмогу європейських партнерів для реалізації проектів в галузі національної політики. Так, лише за програмою Східне партнерство отримаємо понад 100 мільйонів євро. І цю суму в наступні роки можуть суттєво збільшити», - зазначив в ході зустрічі з керівництвом області Геннадій   Друзенко.
Урядовий уповноважений також висловив готовність підтримати на урядовому рівні проекти, що їх пропонуватимуть представники Закарпаття, які стосуються етнонаціональної політики.

В ході зустрічі також було домовлено про необхідність створення робочої комісії на урядовому рівні, яка б вивчала можливість удосконалення методики викладання української мови у школах нацменшин, - з таким проханням до       урядового   уповноваженого з питань етнонаціональної політики зверталися представники угорської та румунської громад Закарпаття.


Прес-служба облради

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат