Великий вантаж допомоги відправився із Закарпаття до військових в АТО (ФОТО)

admin 24.11.2014 10:24 СОЦІО

 

Це перший настільки масштабний вантаж допомоги нашим воякам в зону АТО в координації із Радою волонтерів Закарпаття, що недавно створена в краї.


Три каміони із дровами, лісом для будування бліндажів та питною водою вирушили із Закарпаття до наших оборонців на Сході. Адресати – вояки 128-ї бригади, а також прикордонники Чопського і Мукачівського загонів, які служать у зоні АТО.

І хоч раніше учасникам АТО від області неодноразово відправлялася допомога, в тому числі медикаменти, цього разу йдеться про доволі значний масштаб – три понад двадцятитонні машини. Вантаж сформований згідно з «замовленням» захисників, які попросили в рідної області передовсім деревину: не лише дрова, але й ліс для зведення бліндажів, та питну воду.

Деревину підготували державні підприємства лісового господарства – Ужгородське, Воловецьке і Міжгірське за координації заступника начальника Закарпатського обласного управління лісового і мисливського господарства Федора Гомоная.

Частину коштів на відправлення вантажу (передовсім пальне) зібрали колективи Служби автомобільних доріг в Закарпатській області, Облавтодор і Управління земельних ресурсів краю. Дві тисячі 5-літрових каністр найякіснішої питної води надав Іван Кадар, керівник ТОВ «Шаянські мінеральні води».
По-справжньому теплими речами вантаж збагатили волонтери Руху підтримки закарпатських військових: окрім теплого одягу, це й буржуйки, що зараз дуже потрібні солдатам (за це волонтери дякують заводу «Конвектор» і його директору Анатолію Головничу) та особисті посилки для наших оборонців. Завантажили і дизельний генератор, ліки, цигарки, акумулятори і зарядки.

Ящики з такими потрібними подарунками для рідних хлопців з дому у каміон поклали і волонтери з Мукачева. А на додачу – мішки та будівельна плівка, потрібні, як і ліс, для зведення бліндажів.
Формування вантажу контролював голова Ради волонтерів Закарпаття Віталій Дюрдь, а супроводжуватиме його один з бійців 128-ї бригади та наряд правоохоронців. Під вечір 22 листопада машини вже виїхали за межі Закарпаття, маючи попереду тривалу путь до зони АТО.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : АТОвійнаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат