Єдиній на Закарпатті студентській газеті «Погляд» виповнилося 15 років!

Наталія Каралкіна, Rionews 13.11.2014 10:20 ПОДІЇ

Про те, чим жив «Погляд» 15 років, можна прочитати у книзі "Три покоління - одна газета", яку видали з нагоди ювілею і презентували 12 листопада у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи».

У часописі знаходять відображення події з життя усього УжНУ. До того ж, газета є   справжньою школою журналістів Закарпаття. Чимало мас-медійників, які сьогодні працюють у крайових і столичних ЗМІ, розпочинали діяльність із дописів до цієї газети.

Протягом усього часу існування газети її незмінним редактором є доцент кафедри журналістики Володимир Тарасюк. Він зазначив, що день народження «Погляду» планували відзначати раніше, однак у зв’язку з війною, яка досі триває в Україні, святкування довелося відтермінувати. Засідання у прес-клубі розпочали з пісні-молитви за Україну, яку виконала   студентка заочного відділення. Також молодь збирала пожертви для військових, які перебувають у зоні АТО.

Володимир Смоланка, ректор УжНУ вважає, що «Погляд» повинен надходити у райони Закарпаття, щоб абітурієнти мали уявлення про життя в УжНУ і хотіли вступати до цього вишу.   «Газета змінювалася і на моїх очах, бо працюю в УжНУ 25 років. Динаміку її розвитку констатуємо усі. Газета з кожним номером стає кращою. Це заслуга всього факультету, адже основою кожного випуску є матеріали студентів. Це те, що дозволяє відточувати початки майстерності й готувати студентів до зрілого життя. Знаємо, що дуже стрімко розвиваються електронні ЗМІ, але вони не замінять газети. Дуже приємно тримати в руках друкований матеріал, тому роль газети значна у житті, особливо тієї газети, що висвітлює життя УжНУ. «Погляд» дозволяє не тільки познайомитися ближче з нашим колективом. Це візитівка університету», - зазначив ректор.

«Я рада вітати людей, у яких виникла ідея створити «Погляд» – Валентину Барчан, Юрія Бідзілю, Володимира Тарасюка. Це вони доклали чимало зусиль для того, аби підтримувалася спадкоємність поколінь. І я думаю, що їм дуже приємно, що сьогодні їхнє «дитя» доглянуте, що його люблять», - зазначила у своєму виступі Галина Шумицька, декан філологічого факультету.

В інформаційному просторі Закарпаття сьогодні зареєстровані понад 15 газет, але серед них мало тих, які виходили понад 15 років, зазначив Юрій Бідзіля, звідувач кафедри журналістики. Єдиним недоліком «Погляду» є те, що колектив мінливий. Студент-працівник тільки набирається досвіду, і вже є п’ятикурсником.

Працювати на всі рубрики університетської газети, крім анекдотів, пообіцяв проректор Федір Шандор. Володимиру Тарасюку він особисто подякував за виховання цілого журналістського покоління.

Леся Поліха, кандидат мистецтвознавства, яка тривалий час була верстальником «Погляду», подарувала редакції ангела. Викладач кафедри журналістики розповіла, що для неї газета була стартовим майданчиком, де вона приймала самостійні рішення.

Спонсори подарували «Погляду» комп’ютер, якого редакція дуже потребує. Книжку про університетську газету «Три покоління студентів – одна газета» видали за сприяння студради УжНУ. Книга складається з нарисів, написаних студентами і редактором газети Володимиром Тарасюком. Світ побачили трохи більше ста примірників ювілейного видання. Зрозуміло, що це тільки початок, адже історія «Погляду» пишеться з кожним наступним номером і кожним новим курсом студентів, які вступають на відділення журналістики УжНУ.

Наталія Каралкіна, Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат