Закарпатський ліс приніс бюджету понад 28 млн гривень

admin 11.11.2014 10:11 СОЦІО

Така сума збору за спеціальне використання лісових ресурсів надійшла до бюджетів усіх рівнів протягом десяти місяців 2014 року.


Зокрема, майже 3 млн грн збору від заготівлі лісу та користування його дарами поповнили скарбницю протягом жовтня цього року.

Слід зазначити, що розрахунок лісового збору складається за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 21 грудня 2012 року №1404, та подається до податкової інспекції за місцем розташування лісової ділянки. Також з метою залучення до оподаткування всіх лісокористувачів, фахівці органу доходів і зборів області проводять звірки з органами дозвільної системи та аналіз діяльності представників бізнес-активу. Саме такі кроки, на думку аналітиків ГУ Міндоходів краю, і дозволили забезпечити позитивну динаміку надходжень «лісового» збору до скарбниці.

Варто відмітити, що Концепцією податкової реформи передбачена інтеграція збору за спеціальне використання лісових ресурсів з екологічним податком. На думку урядовців, це не лише призведе до зменшення кількості обов’язкових платежів у державі, а й дозволить збільшити надходження коштів на оздоровлення довкілля Закарпаття.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : Міндоходівподаткиліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат